Mattilsynet fant ulovlig kjøtt i garasje

Mattilsynet: - Her er Oslos skrekk-garasje

For første gang avslører Mattilsynet de rystende bildene fra en garasje i Oslo hvor man fant kjøtt som ikke lenger ansees som egnet til menneskemat.

SKREKKGARASJE: I en garasje i Oslo fant Mattilsynet store mengder uspiselig kjøtt. Kjøttet kunne spores til en butikk i Oslo sentrum. Marit Kolle, avdelingsleder i Mattilsynet, forteller hvordan de oppdaget svindelen. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere i høst fortalte Dagbladet hvordan årvåkne inspektører fra Mattilsynet sørget for at storstilt, kriminell ommerking av matvarer i Oslo ble avslørt.

Samme dag som hundretusener av barn banker på dører og sier «trick or treat» på halloween, kan vi eksklusivt vise deg bildene av virkelighetens skrekk-garasje.

Gjennom en svært godt koordinert aksjon slo seks inspektører fra Mattilsynet, tollvesenet og Arbeidstilsynet til mot skjulestedet hvor en kjøttbutikk i Oslo hadde oppbevart smuglerkjøtt for et omfattende beløp - og under svært kritikkverdige forhold.

Graverende

- Våre garvede inspektører er vant til litt av hvert, men denne saken er en av de mest graverende de siste fem årene. Kjøttet skal blant annet ha vært ment for både butikken deres og til flere restauranter i hovedstaden. Denne aksjonen viser hvor viktig det er at vi alle følger med og melder fra når man ser noe mistenkelig, også publikum,forteller avdelingssjef Marit Kolle i Mattilsynet.

Opprinnelsen til aksjonen var nettopp en bekymringsmelding om at en navngitt kjøttbedrift - som hadde eget utsalg i Oslo - skulle ha et skjult lager for kjøttprodukter på samme adresse som en bruktbilforhandler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer