Mattilsynets fiskebutikk-kampanje:

Mattilsynet aksjonerte: Stengte fiskebutikker

- Her er det stort forbedringspotensial!

SJOKKERENDE: Mattilsynet var ikke veldig fornøyde etter inspeksjonene de gjorde i femten fiskehandlere i Oslo, Asker og Bærum. Bilde: Mattilsynet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To fiskebutikker måtte stenge på dagen. Ni fikk beskjed om å gjøre utbedringer.

Da Mattilsynets inspektører sjekket 15 fiskehandlere i Oslo, Asker og Bærum i vår, var det bare fire som fikk godkjent.

Fiskerester på kassaapparatet. For varm temperatur i kjøledisken. En vask full av gamle og skitne klær, og en oppvaskavdeling som var utilgjengelig, fordi den var blokkert av brukte fiskekasser.

- Her er det stort forbedringspotensial! sier Heidi Stuve, fungerende seksjonssjef i region Stor-Oslo i Mattilsynet.

Det var store variasjoner i tilstanden til de ulike butikkene. Aller verst var anmerkningene på renhold og generell hygiene:

- Stengevedtakene gjaldt manglende rutiner for blant annet renhold. Når vi stenger er det såpass store mangler at det kan være fare for liv og helse. Dette er det strengeste virkemiddelet vi har, sier Stuve.

Lett bedervelig mat

På besøk sjekket Mattilsynet rutiner for merking, sporbarhet, kjøling, håndtering og forurensningsfare, personlig hygiene, renhold av utstyr, samt renhold- og vedlikehold av lokalene.

- Fiskebutikker håndterer mye uemballert lett bedervelig mat, og det er en stor grad av hygienisk risiko knyttet til driften. Flere av virksomhetene har også produksjon av fiskemat, som krever spesielle hensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.