Merkesjekken 2018

Mattilsynet: Fant feil på åtte av ti brød

Oppsiktsvekkende mange brød og brødvarer er feilmerkede. - Jeg skulle ha ønsket meg et bedre resultat, medgir Gunnar Bakke i Baker- og Konditorenes Landsforening.

RIKTIG INNPAKNING: Norske brød holder det de lover, merkingen på brødposene er det verre med.
RIKTIG INNPAKNING: Norske brød holder det de lover, merkingen på brødposene er det verre med. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da inspektørene i Mattilsynet skulle sjekke merkingen av 209 brød- og brødvarer som selges her hjemme, fant man feil på hele åtte av ti produkter.

Flest feil var det med ingredienslisten, allergenmerking og næringsdeklarasjonen.

Gunnar Bakke, daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), understreker at mattrygghet er viktigste prioritet for bakerbransjen.

- Riktig merking er et vesentlig grunnlag for god mattrygghet samt tilliten til bransjen og produktene. Derfor er det svært viktig at regelverket for merking blir fulgt. Det er derfor positivt at Mattilsynet gjennomfører tilsyn, framholder han overfor Dagbladet.

Må lage bedre systemer

Foreningen er i full gang med kursing av medlemmer for å bidra til bedre regelverketterlevelse i bransjen, foruten å dele mer informasjon på egen nettside.

- Hvordan kunne denne situasjonen oppstå?

- Det er bedriftene som helt og fullt er ansvarlig for resultatene i rapporten. Vi ser av rapporten at på en del områder er det noe forbedring siden måling sist ble gjort i 2013, men vi er ikke fornøyd med resultatet, medgir Gunnar Bakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer