Mattilsynets aksjon mot catering-firma:

Mattilsynet med storaksjon mot cateringbransjen: Én måtte stenge på dagen

Mattilsynet fant avvik hos 80 prosent av cateringbedriftene.

MUGGEN MAT OG SKITNE VERKTØY: Ett sted ble det avdekket muggen mat. Til høyre en skitten blender som Mattilsynet kom over på en av sine mange kontroller av cateringsbransjen den siste tida. Foto: Mattilsynet
MUGGEN MAT OG SKITNE VERKTØY: Ett sted ble det avdekket muggen mat. Til høyre en skitten blender som Mattilsynet kom over på en av sine mange kontroller av cateringsbransjen den siste tida. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det står dårlig til med renhold og rutiner på norske cateringkjøkken. Da Mattilsynet undersøkte 35 virksomheter i Oslo, Asker og Bærum i høst, avdekket de store mangler og avvik i hele 80 prosent av de undersøkte selskapene.

- Vi er ikke fornøyd med at så mange har mangler ved renhold, mangelfull nedkjøling av varm mat, og vi har funnet at det er fare for forurensning av mat, sier Inger-Marie Øymo, seksjonssjef for Mattilsynet i Stor-Oslo, til Dagbladet.

Det var særlig renhold av utstyr, innredning og lokaler, fare for forurensning og rutiner for nedkjøling av mat som ikke var bra nok.

Hos Norway Catering sto det så ille til at Mattilsynet så seg nødt til å stenge virksomheten på dagen på grunn av svært dårlig hygiene og renhold.

- Når vi stenger en virksomhet, er det fordi vi vurderer at hygienen er så dårlig at det ikke er trygt å spise maten, sier Øymo.

Norway Catering selv mener det beror på misforståelser.

- Det er bra at man har kontroller, og tar prøver, men vi følte det var litt kommunikasjonsvansker mellom kokken som var på jobb og kontrollørene som kom. Det var litt uheldig, sier Erling Jansen, daglig leder i Norway Catering, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer