RYENSTUBBEN: Kantina måtte hastestenge etter at Mattilsynet kom på besøk i dag. Foto: Google Maps
RYENSTUBBEN: Kantina måtte hastestenge etter at Mattilsynet kom på besøk i dag. Foto: Google MapsVis mer

Skrekk og gru:

Mattilsynet slo til mot storkantine i Oslo: Uvisst hvor mange som er syke

Flere har blitt syke når de har spist i kantina ved stort kontor på Ryen.

I dag måtte Mattilsynet stenge kantina på Ryenstubben i Oslo. Kantina driftes av ISS, og serverer vanligvis om lag 500 mennesker daglig. Blant bedriftene som holder til i bygget er Telia, Kone og GK.

- Det er ikke noe særlig at man risikerer å bli syk av å spise der. Det er jo en risikovurdering, og det er flere som har blitt syke. Når det er kylling og fisk, tør jeg rett og slett ikke å gå i kantina, sier bruker av kantina Kristian Sundquist.

- Dårlig merking av mat og renhold skinner gjennom. Jeg spiste der ofte til å begynne med, men merket etter hvert at jeg ofte var dårlig i magen. Matpakke løste de problemene, sier en annen kantine-bruker, Kristina Beck Andersen.

Kan medføre helsefare

Bakgrunnen for inspeksjonen var bekymringsmeldinger om mistanke om matforgiftning fra flere brukere av kantina, ifølge spesialinspektør i Mattilsynet Kari Dommarsnes.

- Vi tar alltid slike bekymringsmeldinger alvorlig. Spesielt når det er flere meldinger prioriterer vi å utføre tilsyn på stedet. Forholdene på stedet vitnet om uhygieniske forhold og vi måtte derfor hastestenge i dag da dette kan medføre helsefare, sier hun.

Ifølge Dommarsnes er tilfellet en defekt oppvaskmaskin som har ført til urent bestikk og tallerkener.

ISS: - Beklagelig

Konserndirektør i People & Culture/HSE/Communication, Ronny Pettersen, har lest Mattilsynets rapport og sier til Dagbladet at ISS jobber raskt for å gjøre noe med problemet.

- Dette er svært beklagelig, og vi ser alvorlig på det. Vi er har gode rutiner for matkvalitet og mathygiene og følger dette tett opp. I dette tilfellet er det oppvaskmaskinen som har hatt en for lav temperatur og dermed utgjort en hygienerisiko. Dette vil vi utbedre raskt, sier hun.