Matsvindel blir stadig mer utspekulert:

Mattilsynets sjokkbilder: Slik skulle svindlere jukse med maten din

Årvåkne inspektører fra Mattilsynet sørget for at storstilt, kriminell ommerking av matvarer i Oslo ble avslørt.

AVSLØRTE OMMERKING: - Omfanget virket stort, bekrefter avdelingssjef Marit Kolle i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet/Politiet
AVSLØRTE OMMERKING: - Omfanget virket stort, bekrefter avdelingssjef Marit Kolle i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet/Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en rekke artikler har Dagbladet fortalt om hvordan kriminelle bruker stadig mer kreative metoder for å smugle varer inn i Norge - enten det handler om å gjemme hundrevis av liter med sprit i traktordekk eller å bli tatt for 13. gang med lasterommet fullt av ulovlige matvarer.

Nå kan vi også avsløre hvordan Mattilsynet har aksjonert hos en mellomstor matbedrift midt i Oslo, hvor en rekke ulike varer i stor skala er blitt merket om ved hjelp av profesjonelle apparater.

En årvåken inspektør fikk straks mistanke, da en av dørene i lokalet var låst og man hadde store problemer med å finne nøkkelen.

- Da døra omsider ble åpnet, fikk mine kolleger gjort en ny erfaring: I rommet befant det seg store mengder matvarer, utstyr for å fjerne gamle merkelapper på varene - og ikke minst en moderne maskin som produserte nye lapper med endret holdbarhetsdato for å sette på produktene. Dermed ble det umulig for kundene både å vite om opprinnelsen til produktet og hva som var reell holdbarhetsdato, forteller avdelingssjef Marit Kolle i Mattilsynet.

Som det fremgår av de unike bildene Dagbladet kan vise i dag, sto stabel på stabel med kartonger fulle av gammel mat på det låste lageret, klare til å bli merket om med nye merkelapper påsatt fiktive holdbarhetsdatoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer