Fastfoodkjedene satser på vegetar

Max ypper til burgerduell. McDonald's svarer med ny veggisburger

- At fastfoodkjedene satser på vegetarburgere, er veldig i tiden, sier forsker Annechen Bugge.

VEGETARBURGER: For ett år siden lanserte hamburgerkjeden Max sin vegetarburger i Norge (bildet). Nå er også McDonald's kampklare!
VEGETARBURGER: For ett år siden lanserte hamburgerkjeden Max sin vegetarburger i Norge (bildet). Nå er også McDonald's kampklare! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har det vært enklere å spise vegetarmat. I dagligvareslippet i fjor høst var det mange nyheter for dem som ønsker å gjøre kostholdet litt grønnere. Kjøttfri mandag brer om seg, helt inn i kantina til Oslo kommune. Stadig flere velger å kutte kjøtt fra menyen én eller flere dager i uken.

At det er stadig flere av oss som ønsker å kutte i kjøttforbruket, har også fastfoodkjedene for alvor fått øynene opp for. For ett år siden lanserte hamburgerkjeden Max i Norge en vegansk burger laget av naturlig råvare, bestående av soyaproteinkonsentrat, vann og salt.

At en burger er vegansk betyr at den er uten kjøtt og fri for ingredienser fra dyr, fisk, skalldyr, egg, meieriprodukter og honning.

Da Opinion på vegne av McDonald's nylig søkte etter paneldeltakere til å smake på en ny burger, røpet de ikke at oppgaven var å teste vegetarburger. Påmeldingsskjemaet ga dog sterke indikasjoner på hva slags burger kjeden nå er i ferd med å lansere.

Denne uken bekrefter McDonald's for første gang at de akter å svare på konkurransen fra den svenske aktøren - og for fullt kaster seg inn i kampen om kundene på jakt etter kjøttfrie burgere. Den amerikanske hamburgerkjeden har hyret Opinion til å arrangere smakstester i en av McDonald's-utsalgene i Oslo sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer