Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

25. mars er vaffeldagen og her er superoppskriften:

May lager Norges beste vafler: -Fikk knepet av mormor

May-Britt glemte aldri oppskriften hun som barn lærte av sin kjære mormor.

VAFFEL-FAVORITT: Vaffeloppskriften til May-Britt D'Este ble funnet opp for over 40 år siden. Foto: Synøve Dreyer/Allers
VAFFEL-FAVORITT: Vaffeloppskriften til May-Britt D'Este ble funnet opp for over 40 år siden. Foto: Synøve Dreyer/Allers Vis mer

(Dagbladet): Da leserne til Allers kåret Norges beste oppskrift på vafler, gikk May-Britt D'Este helt til topps. Seieren deler hun gladelig med sin mormor som hun fikk oppskriften av.

- Ja, jeg var ikke store jenta da mormor og jeg sto på kjøkkenet hjemme hos henne og lærte meg hemmeligheten bak hennes supergode vaffelrøre. Det er viktig for smaken at vaffeljernet pensles godt med smør for hver nye vaffelplate, forteller May-Britt D'Este til Dagbladet.

Om ønskelig kan smøret i oppskriften byttes med olje.

Navnet «Ridabus beste» har vaflene fått av kameratene til sønnen, som har forsynt seg ofte og mye av hedmarkjentas vafler.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 946209685


Varnish cache server

VAFFELELSKER: - Det var veldig stas at vaffeloppskriften min gikk til topps i Allers' kåring, sier May-Britt D'Este. Foto: Privat
VAFFELELSKER: - Det var veldig stas at vaffeloppskriften min gikk til topps i Allers' kåring, sier May-Britt D'Este. Foto: Privat Vis mer

May-Britt er italiensk gift, og vaffeloppskriften har også nådd Venezia og familie i Sør-Europa, der den velduftende retten er like populær.

Nord-Norge på vaffeltoppen

Søndag 25. mars er den offisielle vaffeldagen. Mens May Britt D'Este feirer den med sine kjære i Italia, vil hundretusener av andre nordmenn feire med røre laget på hytter eller hjemme, for den saks skyld.

Særlig er vafler populært i Nordland, Troms og Finnmark. Dette viser tallene analysebyrået Nielsen har tatt ut for nærbutikkjedene Coop Marked og Matkroken i forbindelse med den store vaffeldagen. Tallene er basert de nesten tre millioner ferdige vaffelposemiksene som ble solgt i Norge i 2016.

Man kan ikke dermed slå fast at vaffeltradisjonen står sterkere i nord enn ellers i landet, bare at ferdigposene fra flere ulike leverandører selger godt.

Vi gjør oppmerksom på at Allers - i likhet med Dagbladet - er eid av Aller Media A/S.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling