25. mars er vaffeldagen og her er superoppskriften:

May lager Norges beste vafler: -Fikk knepet av mormor

May-Britt glemte aldri oppskriften hun som barn lærte av sin kjære mormor.

VAFFEL-FAVORITT: Vaffeloppskriften til May-Britt D'Este ble funnet opp for over 40 år siden. Foto: Synøve Dreyer/Allers
VAFFEL-FAVORITT: Vaffeloppskriften til May-Britt D'Este ble funnet opp for over 40 år siden. Foto: Synøve Dreyer/Allers Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da leserne til Allers kåret Norges beste oppskrift på vafler, gikk May-Britt D'Este helt til topps. Seieren deler hun gladelig med sin mormor som hun fikk oppskriften av.

- Ja, jeg var ikke store jenta da mormor og jeg sto på kjøkkenet hjemme hos henne og lærte meg hemmeligheten bak hennes supergode vaffelrøre. Det er viktig for smaken at vaffeljernet pensles godt med smør for hver nye vaffelplate, forteller May-Britt D'Este til Dagbladet.

Om ønskelig kan smøret i oppskriften byttes med olje.

Navnet «Ridabus beste» har vaflene fått av kameratene til sønnen, som har forsynt seg ofte og mye av hedmarkjentas vafler.

May-Britt er italiensk gift, og vaffeloppskriften har også nådd Venezia og familie i Sør-Europa, der den velduftende retten er like populær.

Nord-Norge på vaffeltoppen

Søndag 25. mars er den offisielle vaffeldagen. Mens May Britt D'Este feirer den med sine kjære i Italia, vil hundretusener av andre nordmenn feire med røre laget på hytter eller hjemme, for den saks skyld.

Særlig er vafler populært i Nordland, Troms og Finnmark. Dette viser tallene analysebyrået Nielsen har tatt ut for nærbutikkjedene Coop Marked og Matkroken i forbindelse med den store vaffeldagen. Tallene er basert de nesten tre millioner ferdige vaffelposemiksene som ble solgt i Norge i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer