Satser på ny bransje i dag:

McDelivery: Nå får du McDonald's på døra

Slik svarer konkurrentene.

<strong>MCERN PÅ DØRA:</strong> McDelivery vil kunne bestilles via Foodoras tjenester fra og med tirsdag 27. november. Foto: McDonald's
MCERN PÅ DØRA: McDelivery vil kunne bestilles via Foodoras tjenester fra og med tirsdag 27. november. Foto: McDonald's Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

McDonald's har inngått samarbeid med Foodora, og fra og med i dag kan Oslo-boere få mat fra den amerikanske burgerkjeden levert på døra.

McDonald's har tidligere testet og rullet ut hjemlevering i flere land, men den norske ledelsen har hittil holdt kortene tett til brystet.

<strong>SPENT:</strong> Administrerende direktør Pia Martinsen Mellbye i McDonald's Norge. Foto: McDonald's
SPENT: Administrerende direktør Pia Martinsen Mellbye i McDonald's Norge. Foto: McDonald's Vis mer

Ekspertene tror at nettsalg og hjemlevering av mat vil øke til mellom fire og ti milliarder kroner innen 2020, og nå vil den amerikanske burgergiganten ha sin del av kaka.

I første omgang er det filialene som ligger på Klingenberg, i Thorvald Meyers gate, Nedre Slottsgate og Storgata som er med i ordningen, og det vil være tilgjengelig for de aller fleste innenfor Ring to, forteller Veronika Skagestad, informasjonsrådgiver i McDonald's.

Det vil bli satt opp egne hentepunkter for sykkelbudene.

- Leveringstjenesten vi nå skal tilby betyr ikke at vi ønsker færre besøkende på våre restauranter – snarere tvert imot. Vi vil øke tilgjengeligheten og fleksibiliteten for kundene som ikke har mulighet til å komme til oss og vi ser at dette er et viktig grep for å tilpasse oss kundenes behov og ønsker. Vi vil rett og slett levere McDonald's der hvor kunden er og på det tidspunktet hvor kunden ønsker det, sier Pia Martinsen Mellbye, administrerende direktør i McDonald's Norge.

Ifølge Skagestad vil de rosa sykkelbudene levere all mat fra McDonald's, med unntak av smoothie, frappé og iskrem.

Foodora har fra tidligere en rekke burgerkjeder og -restauranter i sin portefølje i Oslo, blant annet Max Burger, Munchies og Tommi's.

<strong>ROSA SYKKELBUD:</strong> Foodora er allerede en godt forankret leverandør av matlevering i de fleste norske storbyer, og står klar til å utvide samarbeidet med McDonald's om hjemlevering er en suksess i Oslo. Her er daglig leder Carl Tengberg. Foto: McDonald's
ROSA SYKKELBUD: Foodora er allerede en godt forankret leverandør av matlevering i de fleste norske storbyer, og står klar til å utvide samarbeidet med McDonald's om hjemlevering er en suksess i Oslo. Her er daglig leder Carl Tengberg. Foto: McDonald's Vis mer

Hjemlevering for Burger King i Danmark

McDonald's er ikke alene om å snuse på hjemleveringsmarkedet. Hovedkonkurrent Burger King startet hjemlevering i Danmark forrige uke. Akkurat som McDonald's bruker de en ekstern leverandør av budtjenesten, og valget har falt på hjemleveringstjenesten JustEat, forteller Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge.

Det er foreløpig hjemlevering av Burger King-burgere i København, Odense, Aalborg og i Aarhus.

Moss ønsker ikke å kommentere muligheten for hjemlevering i Norge.

Max burger og Egon-mat fra Ebby

Selv om McDonald's nå lanserer Mac-ernmat på døra for første gang, er det ikke første gang det har vært mulig å få McDonald's på døra. Matleveringstjenesten Ebby har tidligere tilbudt McDonald's-mat gjennom sin hjemkjøringstjeneste.

Dette foregikk imidlertid uten McDonald's' velsignelse - og bestillingen ble da sendt til Ebbys bud som gikk og handlet, i stedet for å gå direkte til restauranten. Dette ble stoppet ganske raskt, etter en dialog mellom selskapene.

Ebby har vært nede siden juni, men en ny betatjeneste åpnet 15. november. Ebby leverer ikke lenger McDonald's men du kan få mat fra blant annet Max Burger, Subway, Egon, 7-Eleven, Bislett Kebab House og en rekke andre restauranter, i hovedsak pizza og sushi-steder.

- Vi tester litt forskjellige ting, og det har ikke satt seg helt ennå, men tanken er at du skal kunne bruke oss til å handle matvarer, gaver, klær, eller takeaway, sier administrerende direktør Tomas Brattelid Veiden til Dagbladet.

- Vi kobler folk til nærområdet så de kan få fatt i alt de trenger.

- Flytter restaurantene hjem

- Nordmenn er veldig hjemmekjære, så det er ikke så rart om man flytter restauranten hjem til egen stue, sier matsosiolog og forbruksforsker ved SIFO/Oslo Met, Annechen Bahr Bugge.

Hun forteller at i 2016 fikk rundt seks prosent levert varm mat på døra minst en gang i måneden, og mat levert på døra er i vekst, både varm mat og dagligvarer.

- De aller fleste spiser utenfor hjemmet relativt regelmessig, og det å spise på restaurant er i mindre grad knyttet til spesielle anledninger, det er blitt mer hverdagslig.

Hun peker imidletid på at nordmenn i økende grad er opptatt av helse og sunnhet, og at vi i økende grad svarer at sunnhet er viktig når vi velger hvor vi skal spise.

- Det blir ikke enklere å spise junkfood hjemme, når ingen kan se det?

- Jeg tror ikke skam vil være en hovedårsak til at folk vil bestille usunn mat hjem, men det kan jo være andre faktorer, som at man ikke liker atmosfæren i restauranten, men liker maten, for eksempel.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer