Fastfoodkjede starter med hjemlevering internasjonalt

McDonald's leverer på døra - og ypper til kamp

- Vi står foran en revolusjon, tror matkassegigant.

BURGER PÅ DØRA: McDonalds starter med hjemlevering og øker konkurransen i markedet, der Adams Matkasse er en av de etablerte aktørene. Foto: NTB/Scanpix
BURGER PÅ DØRA: McDonalds starter med hjemlevering og øker konkurransen i markedet, der Adams Matkasse er en av de etablerte aktørene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stadig flere av oss synes det er lettvint å bestille mat hjem på døra. Det har blant annet dagligvarekjeden Meny oppdaget, og utviklet egen nettbutikk, i likhet med Kolonial og en rekke andre aktører.

Ekspertene tror at nettsalget av mat vil øke til mellom fire og ti milliarder kroner innen 2020. Enten du er singel eller en del av en kjernefamilie, foretrekker glutenfritt eller ukesmenyer fulle av bugnende grønnsaker, mye smak og få kalorier, er drøssevis av tilbud få klikk unna.

Fastfoodkjeden klar med ny app

Den amerikanske avisen The Washington Post skriver at fastfood-giganten Mcdonald's er klare for å rulle ut hjemlevering i en rekke land, etter en to måneders testperiode i Florida. Foruten USA er Frankrike, Storbritannia, Tyskland og Canada valgt som oppstartsland. Deretter står andre for tur.

For å kompensere for tapet på over 500 millioner kunder siden 2012, håper McDonald's at en ny app, hvor man kan bestille maten rett hjem, vil slå an. Ifølge kjedens strategirapport - som ble kjent i forrige uke - tjener kjeden en milliard dollar på tjenesten som allerede er i drift i Kina, Sør-Korea og Singapore. «Fremover vil McDonald's eksperimentere og teste ut ulike modeller med tanke på hjemlevering rundt om i hele verden,» heter det i rapporten. Dette markedet er verdsatt til 100 milliarder dollar.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.