Dyrevern på tallerkenen:

MDG: Vil bare ha spesialmerket kjøtt i Oslo

Sammen med Dyrevernalliansen lanserer nå MDG et forslag om at Oslo kommune bare skal kjøpe inn mat som har Dyrevernmerket.

VIL HA DYREVERNMERKET MAT: Sammen med Dyrevernalliansen tar nå MDG initiativ for at Oslo kommune skal kjøpe inn mat som er merket med det nye Dyrevernmerket. Fra venstre: Lasse Thomassen (Dyrevernalliansen) Lan Marie Berg (MDG) Live Kleveland (Dyrevernalliansen) og Carl Johan Bahre (fra restauranten Ett Bord), Foto: Ihne Pedersen
VIL HA DYREVERNMERKET MAT: Sammen med Dyrevernalliansen tar nå MDG initiativ for at Oslo kommune skal kjøpe inn mat som er merket med det nye Dyrevernmerket. Fra venstre: Lasse Thomassen (Dyrevernalliansen) Lan Marie Berg (MDG) Live Kleveland (Dyrevernalliansen) og Carl Johan Bahre (fra restauranten Ett Bord), Foto: Ihne Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år kjøper Oslo kommune mat for nærmere 200 millioner kroner. Nå vil Miljøpartiet de Grønne (MDG) at Oslo forplikter seg til å kjøpe inn såkalt dyrevernmerket mat.

Dyrevernmerket er mindre enn ett år gammelt og det var Dyrevernalliansen som tok initiativ til denne sertifiseringen. Målet med merkingen er å sikre dyr bedre velferd gjennom å ha bedre plass, mer aktivitet og et sunnere liv.

- De generelle kravene til dyrevelferd i Norge er i dag ikke gode nok. Jeg vil at Oslo skal være foregangskommune for god dyrevelferd, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG) til Dagbladet.

Hvordan kan Oslo kommune bidra til det?

- Ved å kjøpe inn dyrevernmerket mat kan kommunen være en pådriver for at mange dyr i landbruket får et bedre liv og at bønder som ønsker å satse på økt dyrevelferd får noe igjen for det.

Stoler dere ikke på at konvensjonelle, norske bønder er opptatt av dyrevern?

- Jo, men de som kan dokumentere at de gjør en ekstra innsats bør belønnes for det. Det gjøres allerede mye bra i norsk landbruk, men Dyrevernmerket er en ordning som garanterer at dyrene har hatt bedre plass, er sunnere, og har mer aktivitet enn minstekravene i loven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer