Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Pincho Nation:

Med sirkus-restauranten har TGI Friday's fått en konkurrent: - Her kan man raskt forspise seg

Tryllekunstene mangler i manesjen på Oslos nye temarestaurant.

BORD PÅ BORD: For at det ikke skal bli så fullt på de små bordene serveres maten på små stativ - vipps! så er plassproblemet løst. Foto: John T. Pedersen
BORD PÅ BORD: For at det ikke skal bli så fullt på de små bordene serveres maten på små stativ - vipps! så er plassproblemet løst. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Så, hva sier du til en blå smågodtdrink som aperitiff?

image: Med sirkus-restauranten har TGI Friday's fått en konkurrent: - Her kan man raskt forspise seg

Det var Robinson som spurte, i fravær av servitør. De satt og vaglet på barstoler ved et bitte lite, høyt bord på «verdens første app-restaurant», der konseptet er at man plotter inn bestillingen sin selv på mobilen, og så får et pushvarsel når mat og drikke er klar for henting ved disken.

- En blå…?

- … drink, ja, basert på sitruslikøren Blue Curaçao, komplett med et par turkise smågodtfigurer på toppen.

FARGERIKT SIRKUS: Pincho Nation er en slags restaurant hvor du får litt sirkus på kjøpet.
FARGERIKT SIRKUS: Pincho Nation er en slags restaurant hvor du får litt sirkus på kjøpet. Vis mer

Fredag nikket resolutt.

- Klabert! Vi leker ikke sirkus heller.

Men det var akkurat det de gjorde. Få minutter tidligere hadde de trasket gjennom Oslos tyngste narkomiljø rundt Jernbanetorget, funnet fram til riktig dør i ei sidegate, og vips, trådt inn i en fantasi av rød plysj, gull og lyspærebokstaver – den barnevennlige temarestauranten Pincho Nation, som springer ut av en stor, svensk kjede med til sammen 44 filialer i nabolandet.

SENTRALT: Pincho Nation ligger helt nederst på Karl Johan ved Jernbanetorget.
SENTRALT: Pincho Nation ligger helt nederst på Karl Johan ved Jernbanetorget. Vis mer

- T.G.I. har fått en offensiv konkurrent, hvisket Fredag da en hovmester kledd som sirkusdirektør tok imot dem med en boks popkorn fra en skinnende, putrende vogn.

Etter den showpregede velkomsten var de derimot overlatt til seg selv. Omgitt av et maksimalistisk, kulisseaktig ­interiør – og med et urovekkende lite bord mellom seg – gjaldt det nå å bruke pekefingeren målrettet på mobilen for å bestille et utvalg «pinchos», som i denne sammenhengen bare betyr «småretter», av det ikke spesielt spanske slaget. Ikke av det spesielt raffinerte slaget heller, skulle det vise seg, da det snart sa pling i appen og maten kunne hentes på to planker som de plasserte i et stativ på bordet mellom seg, i en toetasjes anretning. Alle bekymringer om plassmangel ble gjort til skamme.

- Nja. Miniburger, minibiff, dumplings, scampi, kylling­spyd og søtpotet-frites med chilibernaise…, smattet Robinson.

- Det er grei skuring, alt sammen, men langt fra noen stor matopplevelse. Mer en slags påkostet versjon av McDonald’s.

Blant de andre spisegjestene i det nesten fullsatte lokalet, la de merke til flere enslige pappaer med barn i småskole­alder.

- Skilsmissepappaer som sikkert gjerne vil lage litt ekstra ståhei når de har ungene i helga, gjettet Fredag med lav stemme.

Den lille hamburgeren, plankebiffen og en klissete og rikt krydret sparerib fikk godkjent pluss, med saftig kjøttsmak og vellykket tilbehør av sauser. Kyllingspydene og dumplingene, derimot, var pregløse på grensen til indu­strielle. Og både quesadilla med guacamole og et stykke chèvre med rødbete og honning utmerket seg som direkte stusslig, både i smak og presentasjon. Generelt led hele måltidet, og menyen i sin helhet, av et skrikende savn etter grønne og friske innslag.

SMÅFIKST: På Pincho Nation bestilles all maten vi en app på mobilen.
SMÅFIKST: På Pincho Nation bestilles all maten vi en app på mobilen. Vis mer

- Takk og lov for at hver rett bare er en liten munnfull. ­Ellers hadde man raskt forspist seg på den ubehagelige amerikanske måten her, sukket Fredag.

Robinson tittet opp fra en skål med dessert.

- Men crème brûlé har de dreisen på! Denne er akkurat passe søt, silkemyk og mild, med en sprø hinne av karamellisert sukker.

Hva så med sirkusets aller største stjerne – den blå cocktailen?

- Syntetisk søtt, helt gyselig og gøy på en crazy-i-­Syden-aktig måte, i hvert fall for en liten slurk, lo Fredag.

Mens Robinson gikk grundig til verks og bestilte enda flere av smågodtdrinkene, som heldigvis også var å få i alkoholfrie versjoner. Før den endelige dommen kunne avsies, hadde de smattet seg igjennom både «røde lisser» og en mojito basert på mer naturlige og klassiske ingredienser som mynte og lime. Regninga endte til slutt rett oppunder 900 kroner.

- Det går an å spise veldig mye bedre mat i Oslo for den summen, konkluderte Fredag strengt.

Robinson nikket:

- Eller bare kjøpe seg to billetter til Cirkus Merano, pluss en pose smågodt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!