Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Restaurantanmeldelse Robinson og Fredag Tatakii Asian i Oslo:

Menyen oppfordrer til «Eat me». Det kan du trygt gjøre på Tatakii

Noen feilskjær, ellers variert og godt hos Nodees etterfølger.

LUNT: Tatakii er blitt et hyggelig tilskudd til Oslos restaurantverden. Robinson og Fredag koste seg i de gamle lokalene til Nodee. Foto: Christian Roth Christensen
LUNT: Tatakii er blitt et hyggelig tilskudd til Oslos restaurantverden. Robinson og Fredag koste seg i de gamle lokalene til Nodee. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg foreslår at vi gjør som Alice.

Fredag lukket bestemt menyen og møtte det spørrende blikket til Robinson.

- Hun i Eventyrland, vet du. Hun som til stadighet fant saker og ting som det sto «Drikk meg» eller «Spis meg» på.

SPIS MEG: Du kan trygt følge oppfordringen på Tatakii Asian  Foto: Christian Roth Christensen
SPIS MEG: Du kan trygt følge oppfordringen på Tatakii Asian  Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Å, jeg skjønner, sa Robinson.

Spis meg!

- Du mener vi skal slå til på en såkalt «Eat me»-meny? Kanskje like greit. Så får kjøkkenet vise hva de mener med det på et slikt sted.

TATAKI: Tataki er en japansk måte å servere på. Foto: Christian Roth Christensen
TATAKI: Tataki er en japansk måte å servere på. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Etter at Nodee flyttet til Barcode, har Tatakii Asian flyttet inn i Middelthuns gate - med samme innehavere.

- Konseptet er imidlertid helt nytt, kunne en svært imøtekommende kelner meddele, mens han geleidet Robinson og Fredag inn i de stilige, nyoppussede lokalene.

Nytt og fresht kan trengs. Konkurransen er beinhard i Oslo restaurantverden, kanskje særlig innenfor det asiatiske segmentet, hvor den ene restauranten overgår den andre.

NAM NAM: Slik ser det ut når man overlater serveringen til «Eat me»-menyen. Foto: Christian Roth Christensen
NAM NAM: Slik ser det ut når man overlater serveringen til «Eat me»-menyen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Pan-asiatisk servering

Tataki er betegnelsen på en japansk måte å servere fisk og kjøtt på, i små biter, enten rått eller lettgrillet, og det nyåpnede spisestedet henter inspirasjon fra japanske sakebarer som i tillegg til den flytende føden serverer småretter.

Inspirasjonskilden er dessverre ikke merkbar i drikkekartet som bare inneholder én eneste sake. Derfor bestilte Robinson og Fredag hvert sitt glass Sancerre.

VED FROGNERPARKEN: Nodee har flyttet til Barcode ved Operaen, nå er det Tatakii Asian som regjerer på hjørnet vis-a-vis Frognerbadet, et steinkast fra Majorstua. Foto: Christian Roth Christensen
VED FROGNERPARKEN: Nodee har flyttet til Barcode ved Operaen, nå er det Tatakii Asian som regjerer på hjørnet vis-a-vis Frognerbadet, et steinkast fra Majorstua. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Det skal sies at Tatakii Asian ikke er rendyrket japansk, men pan-asiatisk, en trend i Oslo for tiden.

Dessuten kan alle retter deles, også et stadig mer utbredt prinsipp.

Laksetataki med yuzudressing

Første servering av «Eat me»-menyen besto av laksetataki med yuzudressing, grapefrukt og lakserogn, samt en tataki av lettgrillet hamachi med agurk og rødløk i en jalapeñodressing.

NYOPPUSSET:  Innehaverne er de samme, konseptet er nytt og lokalene nyoppussede.Foto: Christian Roth Christensen
NYOPPUSSET:  Innehaverne er de samme, konseptet er nytt og lokalene nyoppussede.Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Kombinasjonen yuzu og grapefrukt blir i overkant syrlig, og overkjører laksen, bemerket Fredag.

Det gjaldt dessverre også de syltynne skivene av hamachi. Den skjøre fiskesmaken forsvant i jalapeñoen.

- Har kjøkkensjefen latt seg forføre av tilbehøret her? undret Robinson, som tok en titt i à la carte-menyen og så at alle sashimirettene serveres med ulike sauser og dressinger, og ikke på tradisjonelt vis – med soya og wasabi. Bra, men ikke så bra når fisken taper i konkurranse med tilbehøret.

- Sprø, sødmefylt og en finstemt blanding av kylling, scampi og shitakesopp. Og et morsomt tilskudd av peanøtt-dip. Godt!

LUFTIG: Lokalene er lyse, med vinduer på to kanter. Her er det pan-asiatisk servering som gjelder, i likhet med flere andre steder i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen
LUFTIG: Lokalene er lyse, med vinduer på to kanter. Her er det pan-asiatisk servering som gjelder, i likhet med flere andre steder i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Slik beskrev Robinson vårrullene som utgjorde halvparten av neste servering.

Tempura-scampien, som kom med mangomajones, fikk også bra skussmål – selv om Robinson og Fredag har smakt både sprøere og luftigere tempura før.

Opptur og en liten nedtur

Ei flaske rød burgunder fra Lignier-Michelot ble valgt til fortsettelsen, som begynte med entrecôte-spidd fra robata-grillen.

LEKKERT:Serveringen er delikat, og rettene stort sett en opptur. Men de chilenske rekene var langt fra spretne etter turen fra Chile. Foto: Christian Roth Christensen
LEKKERT:Serveringen er delikat, og rettene stort sett en opptur. Men de chilenske rekene var langt fra spretne etter turen fra Chile. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Usedvanlig mørt og saftig, dekket med teriyakisaus og sesamfrø, så langt måltidets høydepunkt – som ble etterfulgt av kveldens lavmål: to store chilenske reker, med limedipp.

- Dette var vasne greier, mente Fredag.

- Du må huske at de har reist langt, ifølge menyen helt fra Chile. Kanskje ikke rart at de ikke lenger er veldig spretne, kommenterte Robinson ironisk.

ROMSLIG: Baren har plass til mange, enten du venter på bord eller bare går for en drink. Foto: Christian Roth Christensen
ROMSLIG: Baren har plass til mange, enten du venter på bord eller bare går for en drink. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Heldigvis var «chilenerne» et unntak. Boller av scampi og vannkastanjer rullet i «riskrutonger» var et morsomt innslag.

God, gammel kjenning i pannekake

Så var det klart for hovedretten.

- En god, gammel kjenning, kommenterte Fredag – med trykk på «god».

Crispy Duck, and i pannekaker med agurk og vårløk, er å få på flere av byens restauranter, forskjellen her var at kjøkkenet også serverte syltet mango til. Morsomt.

image: Menyen oppfordrer til «Eat me». Det kan du trygt gjøre på Tatakii

Måltidet ble avrundet med vaniljepanacotta, pasjonsfruktcoulis, og fritert banan, med en dipp av honning og malt.

- En søtsyrlig avslutning på et måltid med mange og varierte smaker. Kjøkkenet skal ha skryt for variasjonen i sauser og dipper.

- Absolutt, samtykket Robinson.

- Men du, hvordan gikk det egentlig med Alice? Lærte hun ikke at å ukritisk følge oppfordringen om å spise og drikke ting hun ikke visste hva var, fikk konsekvenser?

Fredag nikket.

- Heldigvis er vi ikke i Eventyrland. Når menyen oppfordrer til «Eat me», kan det trygt gjøres. Eneste konsekvens er at du blir god og mett.

Les også: Gangnam - Asiatisk for viderekomne

Restaurant Monsun: Herlige diskoruller og forbudt sushi

Slik lager du sesamkylling med mangosalsa og asiatisk saus

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media