Restaurantanmeldelse Robinson og Fredag Tatakii Asian i Oslo:

Menyen oppfordrer til «Eat me». Det kan du trygt gjøre på Tatakii

Noen feilskjær, ellers variert og godt hos Nodees etterfølger.

LUNT: Tatakii er blitt et hyggelig tilskudd til Oslos restaurantverden. Robinson og Fredag koste seg i de gamle lokalene til Nodee. Foto: Christian Roth Christensen
LUNT: Tatakii er blitt et hyggelig tilskudd til Oslos restaurantverden. Robinson og Fredag koste seg i de gamle lokalene til Nodee. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg foreslår at vi gjør som Alice.

Fredag lukket bestemt menyen og møtte det spørrende blikket til Robinson.

- Hun i Eventyrland, vet du. Hun som til stadighet fant saker og ting som det sto «Drikk meg» eller «Spis meg» på.

SPIS MEG: Du kan trygt følge oppfordringen på Tatakii Asian  Foto: Christian Roth Christensen
SPIS MEG: Du kan trygt følge oppfordringen på Tatakii Asian  Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Å, jeg skjønner, sa Robinson.

Spis meg!

- Du mener vi skal slå til på en såkalt «Eat me»-meny? Kanskje like greit. Så får kjøkkenet vise hva de mener med det på et slikt sted.

TATAKI: Tataki er en japansk måte å servere på. Foto: Christian Roth Christensen
TATAKI: Tataki er en japansk måte å servere på. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Etter at Nodee flyttet til Barcode, har Tatakii Asian flyttet inn i Middelthuns gate - med samme innehavere.

- Konseptet er imidlertid helt nytt, kunne en svært imøtekommende kelner meddele, mens han geleidet Robinson og Fredag inn i de stilige, nyoppussede lokalene.

Nytt og fresht kan trengs. Konkurransen er beinhard i Oslo restaurantverden, kanskje særlig innenfor det asiatiske segmentet, hvor den ene restauranten overgår den andre.

NAM NAM: Slik ser det ut når man overlater serveringen til «Eat me»-menyen. Foto: Christian Roth Christensen
NAM NAM: Slik ser det ut når man overlater serveringen til «Eat me»-menyen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Pan-asiatisk servering

Tataki er betegnelsen på en japansk måte å servere fisk og kjøtt på, i små biter, enten rått eller lettgrillet, og det nyåpnede spisestedet henter inspirasjon fra japanske sakebarer som i tillegg til den flytende føden serverer småretter.

Inspirasjonskilden er dessverre ikke merkbar i drikkekartet som bare inneholder én eneste sake. Derfor bestilte Robinson og Fredag hvert sitt glass Sancerre.

VED FROGNERPARKEN: Nodee har flyttet til Barcode ved Operaen, nå er det Tatakii Asian som regjerer på hjørnet vis-a-vis Frognerbadet, et steinkast fra Majorstua. Foto: Christian Roth Christensen
VED FROGNERPARKEN: Nodee har flyttet til Barcode ved Operaen, nå er det Tatakii Asian som regjerer på hjørnet vis-a-vis Frognerbadet, et steinkast fra Majorstua. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Det skal sies at Tatakii Asian ikke er rendyrket japansk, men pan-asiatisk, en trend i Oslo for tiden.

Dessuten kan alle retter deles, også et stadig mer utbredt prinsipp.

Laksetataki med yuzudressing

Første servering av «Eat me»-menyen besto av laksetataki med yuzudressing, grapefrukt og lakserogn, samt en tataki av lettgrillet hamachi med agurk og rødløk i en jalapeñodressing.

NYOPPUSSET:  Innehaverne er de samme, konseptet er nytt og lokalene nyoppussede.Foto: Christian Roth Christensen
NYOPPUSSET:  Innehaverne er de samme, konseptet er nytt og lokalene nyoppussede.Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Kombinasjonen yuzu og grapefrukt blir i overkant syrlig, og overkjører laksen, bemerket Fredag.

Det gjaldt dessverre også de syltynne skivene av hamachi. Den skjøre fiskesmaken forsvant i jalapeñoen.

- Har kjøkkensjefen latt seg forføre av tilbehøret her? undret Robinson, som tok en titt i à la carte-menyen og så at alle sashimirettene serveres med ulike sauser og dressinger, og ikke på tradisjonelt vis – med soya og wasabi. Bra, men ikke så bra når fisken taper i konkurranse med tilbehøret.

- Sprø, sødmefylt og en finstemt blanding av kylling, scampi og shitakesopp. Og et morsomt tilskudd av peanøtt-dip. Godt!

LUFTIG: Lokalene er lyse, med vinduer på to kanter. Her er det pan-asiatisk servering som gjelder, i likhet med flere andre steder i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen
LUFTIG: Lokalene er lyse, med vinduer på to kanter. Her er det pan-asiatisk servering som gjelder, i likhet med flere andre steder i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Slik beskrev Robinson vårrullene som utgjorde halvparten av neste servering.

Tempura-scampien, som kom med mangomajones, fikk også bra skussmål – selv om Robinson og Fredag har smakt både sprøere og luftigere tempura før.

Opptur og en liten nedtur

Ei flaske rød burgunder fra Lignier-Michelot ble valgt til fortsettelsen, som begynte med entrecôte-spidd fra robata-grillen.

LEKKERT:Serveringen er delikat, og rettene stort sett en opptur. Men de chilenske rekene var langt fra spretne etter turen fra Chile. Foto: Christian Roth Christensen
LEKKERT:Serveringen er delikat, og rettene stort sett en opptur. Men de chilenske rekene var langt fra spretne etter turen fra Chile. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Usedvanlig mørt og saftig, dekket med teriyakisaus og sesamfrø, så langt måltidets høydepunkt – som ble etterfulgt av kveldens lavmål: to store chilenske reker, med limedipp.

- Dette var vasne greier, mente Fredag.

- Du må huske at de har reist langt, ifølge menyen helt fra Chile. Kanskje ikke rart at de ikke lenger er veldig spretne, kommenterte Robinson ironisk.

ROMSLIG: Baren har plass til mange, enten du venter på bord eller bare går for en drink. Foto: Christian Roth Christensen
ROMSLIG: Baren har plass til mange, enten du venter på bord eller bare går for en drink. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Heldigvis var «chilenerne» et unntak. Boller av scampi og vannkastanjer rullet i «riskrutonger» var et morsomt innslag.

God, gammel kjenning i pannekake

Så var det klart for hovedretten.

- En god, gammel kjenning, kommenterte Fredag – med trykk på «god».

Crispy Duck, and i pannekaker med agurk og vårløk, er å få på flere av byens restauranter, forskjellen her var at kjøkkenet også serverte syltet mango til. Morsomt.

Menyen oppfordrer til «Eat me». Det kan du trygt gjøre på Tatakii

Måltidet ble avrundet med vaniljepanacotta, pasjonsfruktcoulis, og fritert banan, med en dipp av honning og malt.

- En søtsyrlig avslutning på et måltid med mange og varierte smaker. Kjøkkenet skal ha skryt for variasjonen i sauser og dipper.

- Absolutt, samtykket Robinson.

- Men du, hvordan gikk det egentlig med Alice? Lærte hun ikke at å ukritisk følge oppfordringen om å spise og drikke ting hun ikke visste hva var, fikk konsekvenser?

Fredag nikket.

- Heldigvis er vi ikke i Eventyrland. Når menyen oppfordrer til «Eat me», kan det trygt gjøres. Eneste konsekvens er at du blir god og mett.

Les også: Gangnam - Asiatisk for viderekomne

Restaurant Monsun: Herlige diskoruller og forbudt sushi

Slik lager du sesamkylling med mangosalsa og asiatisk saus

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer