Ernæringstest av makrell i tomat, sardiner og tunfiskpålegg:

Mest omega-3 i makrell- og sardinpålegg

Det er ikke ett fett hvilket fiskepålegg du velger.

SUNT: Alle disse er sunne påleggsalternativer, men makrell i tomat og sardiner inneholder ekstra mye omega 3 viser vår test av fiskepålegg.
SUNT: Alle disse er sunne påleggsalternativer, men makrell i tomat og sardiner inneholder ekstra mye omega 3 viser vår test av fiskepålegg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Bramat.no): Fisk er sunt! Fet fisk som makrell, sild og laks er våre beste kilder til to viktige næringsstoffer; omega-3 og vitamin D.

I Norge anbefales vi å spise 300-450 gram fisk i uka. Dette tilsvarer to til tre middagsporsjoner i uka.

Både mager fisk og fet fisk kan inngå, men det anbefales at minst 200 gram av inntaket bør være fet fisk.

Mange spiser mindre fisk enn anbefalt, kanskje fordi de glemmer at fisk som pålegg er like bra som fisk til middag. I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i fiskepålegg på boks.

Les også: Miljøgifter i fet fisk

Sunt med fet fisk

I fiskepålegg brukes laks, makrell og sardiner (brisling). I løpet av den siste tiden har det også kommet noen tunfiskpålegg som passer like godt på brødskiva som i salater og woker.

Alle disse fiskeslagene inneholder omega-3-fettsyrer, vitamin D, sink, selen og jod, men det er klart mest omega-3 og vitamin D i makrell og sardiner.

Naturlig algeolje kan bli vår framtidige omega-3-kilde

Mest D vitamin i sardiner

Sammenlikner vi de ulike fiskeslagene, er det klart mest vitamin D i sardiner. Ferske sardiner inneholder nesten dobbelt (18,7 µg) så mye vitamin D som laks (10 µg) og hele fire ganger så mye som makrell (6 µg) når vi sammenlikner 100 gram vare (basert på gjennomsnittsanalyser fra matvaretabellen.no).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer