Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mesternes mester 2017

«Mesternes Mester»-Eldar har noe nytt på menyen: - Det overgår alt

Uansett hvordan det går med Tv-suksessen på NRK1, har skistjernen Eldar Rønning mye å glede seg til.

MESTERNES MESTER:  Eldar Rønning storkoste seg under tv-innspillingen, selv om han savnet familien. Foto: NRK
MESTERNES MESTER:  Eldar Rønning storkoste seg under tv-innspillingen, selv om han savnet familien. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet) Helgens høydepunkt for mange av oss er når idrettsstjernene møtes til dyst i «Mesternes mester» på NRK1.

I kveld skjer det igjen, og Eldar Rønning (34) kan allerede servere deg noe han synes er godt tilbehør til programmet - en saftig kyllingrett med snev av Asia.

Skiløperen fant oppskriften på kylling med rød karripasta, chili og sjampinjong i Ole Martin Alfsens kokebok «Hverdagsmat - middag for alle».

Her kan du finne oppskrifter fra deltakerne i TV-serien «Mesternes mester»

- Jeg er glad i asiatisk mat generelt, og denne oppskriften oppdaget jeg da jeg fikk kokeboka i julegave, forteller Eldar Rønning til Dagbladet.

Spiser normalt og sunt

Han medgir at ikke er så veldig «fancy» innen kokkelering. Hjemme i Skogn vokste skistjernen opp med mat laget fra bunnen.

- Hjemmelaget klubb og duppe var en favoritt da jeg var liten, og det «bestiller» jeg ofte når jeg skal besøke bestemor. Hun lager en fantastisk variant! smiler nordtrønderen.

I mai 2016 offentliggjorde han nyheten om at skikarrieren var over. Det medførte også endringer i forhold til levemåten:

MESTERLIGE: Helene Olafsen (t.v.), Anita Moen og Eldar Rønning har alle vært med i den åttende sesongen av "Mesternes mester".
MESTERLIGE: Helene Olafsen (t.v.), Anita Moen og Eldar Rønning har alle vært med i den åttende sesongen av "Mesternes mester". Vis mer

- Det er klart at jeg kan ikke hive innpå sånn som jeg gjorde før. Heldigvis har matlysten gått noe ned, men jeg spiser det jeg vil, og vanlig norsk kosthold er ikke spesielt usunt! mener Eldar bestemt.

-Hvem av skistjernekollegene dine husker du som best på mat?

- Det var vel ingen av oss som var mesterkokker på kjøkkenet, men Martin Sundby og jeg laget litt mat sammen når vi bodde på hytter og i leiligheter, i stedet for å gå opp på hotellene og spise buffet.

Eldar Rønning har blant annet vunnet fire VM-gull på 4 x 10 km stafett. 14. mars 2015 mottok han Holmenkollmedaljen for «å være en god og merittert representant for langrennssporten».

Stor glede venter i april

Han har tidligere fortalt hva som skal til for å bli toppidrettsutøver - nemlig 14 økter i uka, 52 uker i året i 10 år. Eldar Rønning mener at vanlig norsk mat er tilstrekkelig for å lykkes med et sunt kosthold.

- Selvfølgelig må man være litt bevisst på at man får i seg nok grønnsaker og slikt, men jeg tror ikke det er noe hokus pokus.

- Hva var den største oppturen ved å være med i «Mesternes mester»?

- Å være sammen med fantastisk folk på en fantastisk fin plass. Jeg savnet selvfølgelig familien, men det er jeg jo godt vant med fra idrettskarrieren.

- Under tv-innspillingen kom du over harejakt. Hvilke type jakt går du på selv, og hva gjør dere med byttet?

- Er med svigerfar på elgjakt i Meldal, og er veldig glad i hjemmelagede elgkarbonader og elggryte.

- Hva bringer dagene for deg framover?

- Nå er det full jobb i SpareBank1 SMN. Jeg holder også på å fullføre utdanningen min på Trondheim Handelshøyskole. I tillegg er det full fart på hjemmebane med to aktive unger og en baby som kommer 10 april. Er skitrener for ungene i Byåsen IL, og kona er fotballtrener, oppsummerer en storfornøyd Eldar Rønning.

Les også:

- Vil du ha god smak på kyllingen, er det ett triks som gjelder

Video: Slik får du mest ut av en hel kylling

Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling