Michelin 2020

Michelin 2020 til Norge

Trondheim er vertskap for neste års michelinstjerne-utdeling.

TIL TRONDHEIM: Utdelingen av Michelin-stjerner for Norden skal foregå i Trondheim neste år. Dette er fra live-overføringen da Bjørn Svensson fikk utmerkelsen for sin tredje restaurant - Galt i Oslo - i 2018. Foto: Philip Davali / NTB Scanpix
TIL TRONDHEIM: Utdelingen av Michelin-stjerner for Norden skal foregå i Trondheim neste år. Dette er fra live-overføringen da Bjørn Svensson fikk utmerkelsen for sin tredje restaurant - Galt i Oslo - i 2018. Foto: Philip Davali / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare fem år siden Michelin lanserte en egen guide for de Nordiske landene. Siden den gang har stjernene blitt annonsert fra byer i Sverige og Danmark.

Neste år er det Norges - og Trondheims tur. Den 17. februar 2020 avholder Michelin, sammen med Visit Trondheim, sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020.

- Vi ser fram til å feire de nordiske restaurantene i Trondheim til neste år. Byen har i løpet av de siste åra blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og Norden, hvor tradisjon møter nye ideer, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

- Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på.

Stjernene skal deles ut fra Olavshallen, mens middagen etterpå holdes på Odd Reitans nyrenoverte hotell Britannia.

- Helt suverent!

- Helt suverent, sier en overrasket Arne Brimi.

- Guiden har så langt fokusert veldig på storbyer. Vi får håpe at dette er et signal om at guiden vil se mer på regioner og mindre steder, sier han i en kommentar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer