Michelinguiden:

Michelin-stjerne til fransk veganrestaurant

Det er første gang en fransk vegansk restaurant har fått en Michelin-stjerne.

STJERNE: Claire Vallée og restaurant ONA er den første veganske restauranten i Frankrike med en stjerne i Michelin-guiden. Foto: MEHDI FEDOUACH / AFP / NTB
STJERNE: Claire Vallée og restaurant ONA er den første veganske restauranten i Frankrike med en stjerne i Michelin-guiden. Foto: MEHDI FEDOUACH / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sesongen for stjernedryss har begynt, og denne uka var det franske restauranter som fikk vite om de hadde fått plass i Michelin-guiden. Hele 54 nye restauranter har fått sin første stjerne, og blant dem er ONA, en vegansk restaurant, skriver guiden i en pressemelding.

Det er ikke første gangen en vegansk restaurant får denne utmerkelsen. Blant annet har Seven Swans i Frankfurt am Main og Kajitsu i New York en stjerne i guiden, men første gang en vegansk restaurant får denne utmerkelsen i Michelin-guidens hjemland.

- Truffet av et tog

ONA, som står for Origine Non Animale, ligger i Arès i Arachon Bay nær Bordeaux, og drives av Claire Vallée. Kjøkkensjefen og eieren er opprinnelig arkeolog, og er selvlært på kjøkkenet, ifølge Michelin-guiden.

- Det føltes som å bli truffet av et tog, sier Vallée til det franske nyhetsbyrået AFP, om hvordan det var å få en telefon fra guiden.

- Dette er en anerkjennelse for flere års hardt arbeid.

På restauranten kan du velge mellom en treretters og en sjuretters meny, og med fristende kombinasjoner som steinsopp, gran og sake eller selleri, tonka og amber ale, er det nok ikke bare veganere som vil ha glede av et besøk. Det var heller ikke skremmende dyrt, prisen på sjuretteren var 59 euro, 610 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer