Michelinguiden:

Michelin-tabbe skapte kaos ved den lille familie­restauranten.
- Vi drukner i kunder

Men gleden ble kortvarig ...

EVENTYRLIG SUKSESS: Den lille restauranten Bouche à Oreille har fått oppleve en eventyrlig pågang av kunder, etter en smått utrolig tabbe. Foto: Google Maps
EVENTYRLIG SUKSESS: Den lille restauranten Bouche à Oreille har fått oppleve en eventyrlig pågang av kunder, etter en smått utrolig tabbe. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eierne og de ansatte ved den lille familierestauranten Bouche à Oreille i Bourges i Frankrike forsto ikke noe som helst da gjestene plutselig strømmet til lokalene i stort antall forrige uke.

Noe overraskende hadde de plutselig fått én av de ettertraktede stjernene i den verdensberømte Michelin-guiden.

- Jeg drukner i kunder. Jeg har ikke mye plass, og det jobber bare fire servitører her, sier daglig leder ved restauranten, Veronique Jacquet, til den franske avisa Le Parisien.

Ettertraktet: Å få én eller flere stjerner i den verdenskjente Michelinguiden, kan være med på å skape verdensstjerner innen restaurantbransjen. Det fikk eierne av den lille restauranten i Bourges oppleve. Foto: Jean Bernard Vernier / JBV News / Polaris / NTB Scanpix
Ettertraktet: Å få én eller flere stjerner i den verdenskjente Michelinguiden, kan være med på å skape verdensstjerner innen restaurantbransjen. Det fikk eierne av den lille restauranten i Bourges oppleve. Foto: Jean Bernard Vernier / JBV News / Polaris / NTB Scanpix Vis mer

Kokker og restauranteiere verden over kniver om å få plass i guiden, som kårer verdens ypperste restauranter. At Bouche à Oreille skulle få en stjerne slo imidlertid ned som en bombe blant matkritikere, og for restauranteierne selv.

Ble stående i én uke

Stjerna dukket opp på den offisielle nettsida til Guide Michelin France, som publiserte sin 2017-versjon på nett torsdag 2. februar, skriver The Guardian.

Restaurantens kokk, Penelope Salmon, sier hun aldri i verden hadde drømt om å få en stjerne i Michelin-guiden. Det skulle det vise seg at hun heller ikke hadde.

For nesten én uke etter at stjerna dukket opp, oppdaget folkene ved Michelin at de hadde begått en pinlig tabbe.

- Hele saken fikk oss til å le

HER: Det var ved denne restauranten i Paris Michelin-stjernen egentlig skulle havne. Foto: Le Bouche à Oreille
HER: Det var ved denne restauranten i Paris Michelin-stjernen egentlig skulle havne. Foto: Le Bouche à Oreille Vis mer

Det stemte på en prikk at Bouche à Oreille hadde fått en stjerne i Michelinguiden. Problemet var at den korrekte restauranten ligger i Paris - 180 kilometer nord for den lille familierestauranten i Bourges.

- Det skjedde som følge av en teknisk glipp. Vi beklager til restaurantene, og vi er lei oss for at vi har villedet kundene våre, sier Claire Dorland-Clauzel i Michelin til den samme avisa.

Feilen var bare synlig på Michelins nettsider, men det var likevel nok til å skaffe den lille restauranten en eventyrlig pågang - bokstavelig talt over natta.

- Det var en liten tabbe som ikke førte til noe skade, og som seinere ble rettet opp. Jeg ringte (eieren Jacquet) i Bourges. Hele saken fikk oss bare til å le, sier sjefskokk Aymeric Dreux, ved den korrekte Bouche à Oreille i Paris, til avisa.

Det er kanskje ikke så rart at franskmennene trodde den lille restauranten hadde fått en stjerne - i Asia har flere gatekjøkken fått Michelin-stjerner.

Oslo-restauranten Maaemo fikk i dag to stjerner i Michelin-guiden. Video: Endre Vellene/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer