På denne restauranten ser du ikke hva du spiser eller hvem du spiser med

Middag i mørket

Dropp finstasen og skjerp sansene. På restaurantsuksessen Svartklubben i Stockholm er det mørkt som om natten. 

BLINDSMAKING: På stockholmsrestauranten Svartklubben er servitørene blinde og lokalet helt mørkt.  FOTO: Svartklubben
BLINDSMAKING: På stockholmsrestauranten Svartklubben er servitørene blinde og lokalet helt mørkt.  FOTO: Svartklubben Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bli med over grensen på et restaurantbesøk utenom det vanlige. Her spiller fancy innredning og kult bestikk overhodet ingen rolle. Du kan nemlig ikke se noen av delene. I restaurant Svartklubben i er det helt mørkt. Så mørkt at du blir bedt om å skru av mobilen og ta av deg klokken. Ikke den minste strime lys skal distrahere deg under den rundt tre timer lange, svenske matopplevelsen du har foran deg.

Ulf Nordquist har drevet restaurant Svartklubben på Södermalm i Stockholm siden 2012. Han er selv blind, og alle servitørene er også enten blinde eller svaksynte. Kokken derimot, ser heldigvis det han skal, får vi opplyst.

Nordquist bekrefter at konseptet har fått stor oppmerksomhet, og at mange er interesserte i å prøve en middag i mørket. Også nordmenn finner fram til det spesielle stedet.

- Jeg tipper vi har rundt ti norske gjester i måneden, og det virker som om de liker seg godt. De tre første gjestene som kom inn i går kveld var faktisk norske. Hjørdis, Sissel og Ragnhild, minnes Nordquist.

Restaurant uten lys

- Vi har stort sett fulle hus. Målet for 2017 er å utvide lokalene. Mange vil prøve noen timer som blind. Her gjør vi dette til en positiv opplevelse ved å by på god mat som appellerer til smaks- og luktesansen, og levende musikk for hørselssansen, forklarer innehaveren, som godt kunne tenke seg å åpne en filial i Oslo:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer