Viestads oppskrift på medisterkaker med svisker:

Midt inni de salte, feite, krydrede, urtesmakende kjøttkakene, var det en liten, søt overraskelse

Det hviskes om svisker. Gjør deg klar for en søt, svart årstid.

Svisker
Svisker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør at noen retter bare funker? Hva skiller en klassiker fra noe som blir, vel … bare fyllstoff? Det er ikke alltid godt å forklare. Og det er tilsynelatende umulig å forutsi.

I år er det femten år siden jeg første gang publiserte min oppskrift på medisterkaker. Den gangen var det uten veldige planer, eller ambisjoner på rettens vegne. Det var nødvendig, for det var juletid. Og noe må man finne på.

Forandret mening om julematen

Jeg lurte lenge på hva, for jeg var ikke så veldig glad i julemat på den tida. (Det har jeg blitt!) Jeg forbandt jula med feit, uinteressant mat. Verst var det med alle farseproduktene.

- Hva er vel medisterkake, annet enn en kjøttkake lagd på den delen av skrapekjøttet som ikke engang fikk lov til å bli kjøttdeig?

Med et slikt utgangspunkt må det være betydelig forbedringspotensial, tenkte jeg, og så lette jeg etter rettens opprinnelse i gamle kokebøker. Hvorfor begynte man å spise det? Og hvordan?

Ikke noe hokuspokus

Løsningen fant jeg i en over hundre år gammel oppskrift – husker ikke lenger hvilken – som jeg tilpasset og gjorde til min egen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer