Nestlè og Pepsico bryter med omdiskutert milliardær

Miljøskandale fikk sjokogigant til å snu: - Forsøkt skremt til taushet

Trusler om injuriesøksmål stoppet ikke Regnskogfondets kamp for å få to matgiganter til å bryte med skandaleselskap.

SJOKOLADEGIGANT: Nestle lager blant annet KitKat-sjokoladen. Foto: Reuters
SJOKOLADEGIGANT: Nestle lager blant annet KitKat-sjokoladen. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fordekte eierskapsforhold, med utstrakt bruk av mellommenn og postboksselskaper som gjorde det mulig for en mystisk milliardær å skjule miljøødeleggelser, menneskerettighetsbrudd og skatteunndragelser. Det høres ut som hentet fra en ny thriller på Netflix, men er i stedet hentet fra rapporten som avslører hvordan selskapet til milliardæren Antoni Salim står bak omfattende miljøkriminalitet på Borneo. Det er Salims sterke involvering i palmeolje-produksjon - som gjennom lengre tid har fått miljøorganisasjonene til å reagere med sterk kritikk. Selskapene PepsiCo og Nestlé er involvert i Salims forretninger - men ikke i selskapet som er beskyldt for omfattende regnskog-hogst.

Dagbladet fortalte om Regnskogfondets rapport tidligere i år - og nå er det klart at de internasjonale matgigantene dropper samarbeidet med den indonesiske palmeoljeverstingen. Anthony Salim eller Indofood ønsket ikke å kommentere rapporten i april, og har ikke besvart våre forespørsler.

PepsiCo dropper palmeolje fra Salims selskap ut fra konsernets policy. Selskapet fortsetter imidlertid forretningssamarbeidet med Salims Indofood Fritolay - som produserer snacks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer