VERDENS BESTE: Au crocodile i Strasbourg gikk til topps da restaurantgjester fra hele verden skulle stemme fram sin favorittrestaurant. Foto: Au Crocodile
VERDENS BESTE: Au crocodile i Strasbourg gikk til topps da restaurantgjester fra hele verden skulle stemme fram sin favorittrestaurant. Foto: Au CrocodileVis mer

Tripadvisor 2018

Mistet to stjerner - er nettopp kåret til verdens beste restaurant

Au Crocodile gikk til topps i Tripadvisors årlige kåring.

Når ekspertene får bestemme, topper navn som Osteria Francescana, El Celler de Can Roca, og Eleven Madison Park som topper lista over verdens beste restauranter.

Samtlige med tre stjerner i michelinguiden.

Når restaurantgjestene får bestemme, ser lista litt annerledes ut.

I det brukerdrevede anmeldernettstedet Tripadvisors årlige kåring av verdens beste restauranter, stemt fram av brukere verden rundt, er det Au Crocodile, i Strasbourg i Frankrike, som topper lista.

Restauranten har en stjerne i Michelin-guiden, under kjøkkensjef Franck Pelux. Pelux har vært i finalen i Top Chef i Frankrike, og tok over restauranten fra Emile Jung et drøyt år siden. Da hadde restauranten tre stjerner.

Restauranten er oppkalt etter en utstoppet krokodille som en lokal general tok med seg hjem fra Egypt - der han var på oppdrag for Napoleon - under den franske invasjonen av Egypt og Syria. Julemenyen koster i underkant av 2000 kroner. Og inkluderer selvsagt foie gras.

I skrivende stund er det fortsatt gode muligheter til å booke bord i januar og februar.

Ukjent, sliten perle topper Tripadvisors Oslo-liste

Den lille Oslo-restauranten Hos Thea topper Tripadvisors liste over Oslo-restauranter, foran Maaemo og Statholdergaarden. Hos Thea har ikke noen stjerner i Michelin-guiden, mens Statholdergaarden har en og Maaemo tre.

Den er likevel en hyggelig gourmetrestaurant som har holdt stand i over tretti år, og Eyvind Hellstrøm skal i sin tid ha erklært at dette er hans favorittsted i Oslo.

Robinson & Fredag lot seg også sjarmere da de besøkte Thea i fjor.

Heller ikke i fjor var det en kjent restaurant som vant Tripadvisors årlige kåring. Da vant en restaurant på den engelske landsbygda kåringa t. Da mor og far ga opp å drive The Black Swan, brettet sønnene på 17 og 18 år opp ermene og tok over driften.

Her er Tripadvisors ti på topp:

Det er ikke mange store navn på topplista, men en gourmetfavoritt henger med: El Celler de Can Roca, som ble kåret til verdens beste restaurant i 2015. Her kom den på en tredjeplass.

Her er topp ti i Tripadvisors Travelers' choice awards:

  1. Au Crocodile, Strasbourg, Frankrike
  2. Martin Berasategui, Lasarte, Spania
  3. El Celler de Can Roca, Girona, Spania
  4. Restaurant sat Bains, Nottingham, Storbritannia
  5. Restaurante Benazuza, Cancún, Mexico
  6. La Colombe, Constantia, Sør-Afrika
  7. TRB Hutong, Beijing, Kina
  8. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Italia
  9. The Grove, Auckland Central, New Zealand
  10. David's Kitchen, Chiang Mai, Thailand