Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frokost på døra:

Morgenlevering kjøper konkursboet etter Brødboksen

Minimum seks ansatte beholder jobben

FROKOST: Morgenstund har ferskt brød i munn. Stadig flere benytter seg av muligheten til å bestille frokost på døra. Her fra Dagbladets test av Morgenlevering.no.
FROKOST: Morgenstund har ferskt brød i munn. Stadig flere benytter seg av muligheten til å bestille frokost på døra. Her fra Dagbladets test av Morgenlevering.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag denne uken slo frokostleverandør Brødboksen seg konkurs. Hovedkonkurrent Morgenlevering kjøper nå ut aktiva i konkursboet, skriver Morgenleverings eier, Schibsted-konsernet, i en pressemelding.

- Dessverre lykkes det ikke å redde så mange av Brødboksens arbeidsplasser som vi hadde håpet på, idet minimum seks ansatte er sikret jobb videre. I tillegg vil kjøper vurdere løpende behov for ytterligere personell fra Brødboksen, sier bostyrer Erik Sandtrø.

God distribusjon er nøkkelen

Dagbladet har testet de to frokostleverandørene Brødboksen og Morgenlevering ved flere anledninger.

Brødboksen har gjennomgående gjort det bedre enn Morgenlevering på smak, men Morgenlevering har hatt ett fortrinn: Levering. For mens Brødboksen kun leverer til boliger der de kan fysisk komme på døra, noe som utelukker blokker og bygårder, har Schibsted-eide Morgenlevering tilgang på samme distribusjonsnettverk som avisene, og dermed tilgang til langt flere boliger.

- Ved å kunne benytte det eksisterende distribusjonsnettverket vil man ha et godt grunnlag for å etablere en bærekraftig og kundevennlig leveranse av frokostvarer over tid, sier Harald Jacobsen, styreleder i Morgenlevering.

Bedre produkter

Bedre produkter, senere bestillingsfrist og ferskt brød til frokost levert på døra.

Det er målene for Morgenlevering som har kjøpt aktiva i konkursboet etter konkurrenten Brødboksen.

- Vi vil forsøke å levere på døra, også i eneboliger og rekkehus, med våre produkter, sier Jacobsen til Dagbladet. Morgenlevering vil vurdere også å gi kundene mulighet til å legge inn bestilling senere enn dagens frist klokka 21. Hos Brødboksen kunne kundene bestille neste dags frokost fram til midnatt.

Morgenlevering har et svært stort utvalg av varer. Vareutvalget og konseptet skal nå revideres og videreutvikles, hvilket kan innebære at nye produkter og leverandører kommer til. Åpent Bakeri er Brødboksen-leverandørene som er stekt ønsket hos Morgenlevering.

- Vi vil gjerne ha med Brødboksens aller beste leverandører videre. Det kan bety at vi må redusere på antallet nåværende produkter, bekrefter Harald Jacobsen, styreleder i Morgenlevering.

KJEMPEJOBB: Harald Jacobsen i Morgenlevering mener Brødboksen har gjort en kjempejobb som de kan lære mye av. Foto: Morgenlevering
KJEMPEJOBB: Harald Jacobsen i Morgenlevering mener Brødboksen har gjort en kjempejobb som de kan lære mye av. Foto: Morgenlevering Vis mer

Sorg hos kundene

Brødboksen-konkursen har satt sterke følelser i sving hos lojale kunder, ikke minst i Oslo Vest. En lederartikkel i Aftenposten i dag sammenlikner sorgen med den som preget Oslo Vest etter at Lyns elitelag gikk konkurs i 2010. Harald Jacobsen forstår sorgreaksjonen.

- Brødboksen gjorde en kjempejobb, ikke minst på kundeservicesiden. Vi håper vi skal klare å bringe videre noe av sjelen deres, og samtidig skape et tilbud med det beste fra begge konsepter, sier Jacobsen.

Jacobsen ser ikke på Morgenlevering som en monopolleverandør etter at konkurrenten nå slukes av selskapet.

- Det er flere enn oss som leverer brød på døra, riktignok ikke om morgenen, sier han.

Jacobsen vil ikke si noe om forventet omsetning for 2018 etter oppkjøpet av konkursboet. Det er ikke avgjort om Brødboksen som merkevare skal fortsette i en eller annen form.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!