Ernæringstest av wienerpølser 2019

- Én må du styre unna!

Flest kalorier og mye mer mettet fett enn de andre: Kostholdseksperten roper varsko om den ene pølsetypen du bør unngå.

ERNÆRINGSTEST: Vi har testet ernæringsinnholdet i wiener-pølser på markedet.
ERNÆRINGSTEST: Vi har testet ernæringsinnholdet i wiener-pølser på markedet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner deg sikkert igjen i situasjonen: Du er knapt kommet inn døra på ettermiddagen, før magen og de andre rundt deg skriker etter middag. Da er det veldig enkelt å koke opp vann, ha opp i en buljongterning og la wienerpølsene trekke noen minutter - mens du selv trekker pusten og får dekket på bordet.

Ernæringsfysiolog Kari Bugge ved Roede-metoden A/S har på oppdrag for Dagbladet sjekket innholdet i noen av de mest populære wienerpølsene i dagligvarebutikkene.

Wienerpølser: Lurt å sjekke innholdet

- Spiser du wienerpølser en sjelden gang, så er ikke valg av pølse så viktig. Men er du blant dem som nyter en pølse både titt og ofte, kan det være lurt å se litt nærmere på hva pølsene faktisk inneholder – og kanskje velge de magre alternativene når det er mulig, sier Bugge.

Ernæringsfysiologens tips når du studerer varedeklarasjonen, er å sjekke innhold av fett, andel kjøtt og mengde salt. Forskjellene blir størst om man sammenlikner «vanlige» pølser med magre pølser, og i denne testen har vi inkludert begge deler.

Den ernæringsmessige vurderingen er gjort på bakgrunn av varedeklarasjonen som står på produktene. Vær obs på at det kan være forskjell mellom næringsdeklarasjonene og faktisk innhold, da produsenten kan ha gjort endringer i produktene uten å ha oppdatert pakningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer