Amazon go med ubetjente matbutikker

Nå åpnes de første helautomatiserte mat­butikkene: - Det kommer til å gå fort

Bransjen er enig. Helautomatiserte dagligvarebutikker er ikke langt unna.

KASSELØS: Amazon bruker avansert teknologi, som skjønner hva kundene plukker med seg i butikken. Glem kassekø og selvbetjening, her trekkes varene automatisk fra kontoen din i det du går ut av butikken. Video: Amazon Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka åpnet den amerikanske nettgiganten Amazon sin første kasseløse matbutikk i Seattle, USA.

«Amazon go» heter nyvinningen, som bruker avansert kamerateknologi og sensorer for å spore hvilke varer kundene plukker med seg. For her skal man, bokstavelig talt, kunne plukke med seg varer og spasere ut av butikken, uten å betale. Pengene trekkes automatisk fra kundens Amazon-konto.

Butikken skal skal selge ferdigmat, snacks og de vanligste dagligvarene som melk, brød og pålegg. Butikkene er forøvrig ikke helt ubetjent, det er ansatte tilgjengelig for å hjelpe om noe ikke fungerer - og for å sjekke ID ved kjøp av alkohol, ifølge New York Times.

- I 2020 er jeg ganske sikker på at flere aktører har etablert seg i Norge. Vi er inne i en digitaliseringsprosess som skjer stadig raskere. Jeg tror det kommer til å gå fort nå, sier Tone Steig, markedsdirektør i Aera, til Dagbladet.

Aera er etablert av Coop og NorgesGruppen og skal utvikle en plattform som skal gjøre det mulig å koble fysisk og digital handel sammen og følge kunden på tvers av betalingsløsninger og kanaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer