<strong>TREKKER TILBAKE:</strong> Bama trekker tilbake disse seks fruktmiksene for å være på den sikre siden.
TREKKER TILBAKE: Bama trekker tilbake disse seks fruktmiksene for å være på den sikre siden. Vis mer

Mattrygghet:

NÅ: Bama trekker tilbake flere blandinger

Tilbakekaller seks produkter etter føre-var-prinsippet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fruktmiksen «Eksotisk miks» fra Bama har vært årsak til et utbrudd av salmonella i vinter. Ifølge Mattilsynet er 32 personer smittet, og det er mistanke om smitte hos ytterligere sju personer.

Analyser av hver enkelt råvare viser imidlertid ikke tilstedeværelse av salmonella.

- Per nå vet man ikke hvilken eller hvilke av råvarene som er den opprinnelige smittekilden for de to typene Salmonella, som er påvist i «Eksotisk miks», sier Karina Kaupang i Mattilsynet.

Nå trekker selskapet tilbake alle fruktmiksene som har sammenfallende råvarer med det aktuelle partiet av den eksotiske fruktmiksen skriver Bama i en pressemelding.

- For å forsøke å komme til bunns i saken har vi derfor i tett samarbeid med leverandør gjennomført en rekke analyser, og gått igjennom rutiner og prosesser uten å finne smittekilden i produktet, sier Bamas kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen.

Bama understreker at de ikke har konkrete mistanker til produktene som tilbakekalles, men velger likevel å gjøre dette etter føre-var-prinsippet.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:

  • NJOY Studentblanding
  • NJOY Bananchips
  • NJOY Luksusmiks
  • husk! Fruktmiks (lot nr. 8255, 8275, 8291, 8310, 8361)
  • husk! Papayamiks (lot nr. 8262, 8290, 8310, 8346, 8353, 9023, 9045, 9060)
  • husk! Eksotisk miks (lot nr 8291).

- Vi ber forbrukere som har noen av disse produktene hjemme om å levere dem tilbake til butikk slik at de kan sendes til analyse, eller kaste dem, sier Gulbrandsen.

De aktuelle produktene har vært i salg gjennom høsten 2018 og vinteren 2019 i NorgesGruppens kjeder over hele landet; Spar, Meny, Jacobs, Joker, Kiwi, og Meny, samt i Bunnpris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer