NYTT I BUTIKK:

Nå kan du bake med insekter

Det er laget av gresshopper og er fullt av proteiner. Nå kommer sirissmelet til Norge. 

INSEKTSMAT:  Interessen øker for spiselige insekter. På bildet muffins bakt med sirissmel toppet med melbillelarve, servert på arrangementet Pestaurant i forrige uke. Melet som er brukt i kakene kommer nå i salg i Norge. Foto: ENDRE VELLENE
INSEKTSMAT:  Interessen øker for spiselige insekter. På bildet muffins bakt med sirissmel toppet med melbillelarve, servert på arrangementet Pestaurant i forrige uke. Melet som er brukt i kakene kommer nå i salg i Norge. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært en krevende dialog med Matttilsynet, men nå er alt klart. Fra neste uke selger vi gresshoppemel i vår nettbutikk, sier Casper Martens Larsen, gründer og daglig leder i firmaet acheta.no. Gresshoppemelet er laget av sirisser (små gresshopper) dyrket fram på en insektsfarm i Thailand.

Bak med sirisser

Sirissmel binder ingredienser dårlig sammen og kan ikke heve et bakverk.

Likevel mener både FN, kommersielle aktører og forskere at det er interessant. Å dyrke fram insekter krever mindre energi enn å avle kjøtt og er et svar på befolkningsveksten.

Er du på jakt etter bakverk med mye proteiner, kan det nye melet være noe for deg. Om du for eksempel erstatter 20 prosent vanlig mel med sirissmel, får du et bakverk med mye næring. Sirissmel har 600 gram proteiner per kilo.

- Melet kan brukes i brød eller kaker, eller som tilsetning i smoothie. Det kan også brukes istedet for proteinpulver, sier Martens Larsen.

Du skal være ganske ivrig, eller godt bemidlet, for å prøve. En liten pose sirissmel vil koste rundt 120 kroner. Smaken er det delte meninger om. Noen synes det smaker jord, andre litt bittert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer