SØT PIZZA: Dagbladet fikk prøvesmake et av testeksemplarene som kom til Norge i april, og fikk hjelp av både folk på gaten og italienske pizzakokker fra restaurant «Tipo» i Oslo til å vurdere den. Foto: Per Ervland. Klipp: Endre Vellene. Vis mer Vis mer

Dagligvarenyheter høst 2017, frossenpizza

Nå kommer sjokolade­pizzaen til Norge - men ekspertene rynker på nesa

Pizzaen som fikk pizzakokkene til å rynke på nesa, og forbrukerne til å juble, er snart klar for norske butikker.

(Dagbladet): 1. april i år lanserte Dr. Oetker en sjokoladepizza i Tyskland. Alle sjokoladehjerter gledet seg, sosiale medier eksploderte, og Dr. Oetker Norge fikk en kasse med testeksemplarer til Norge for å lodde stemningen.

Og snart, i det tredje og siste store lanseringsvinduet for dagligvarer, rulles pizzaen ut i norske butikker, forteller Even Brandeggen, produktsjef for Dr. Oetker i Norge.

Det var vel egentlig aldri noen tvil om at pizzaen skulle på det norske markedet, få produkter har gitt Dr. Oetker tilsvarende mange henvendelser fra forbrukere, opplyser selskapet.

- Vi var raskt ute med å presentere pizzaen for kjedene, og de har vært veldig positive, hevder han.

Vi ble tipset om denne nylanseringen av en årvåken Dagblad-leser. Vet du om nye produkter som er på vei til matbutikkene? Send en mail til mat (a) dagbladet.no eller en melding på Facebook.

Vokste seg ut av fabrikken

Dagbladet fikk teste en av sjokoladepizzaene, med god hjelp av italienske pizzakokker og helt alminnelige Oslo-borgere. Pizzakokkene lot seg ikke overbevise:

- Okay, det er ikke veldig godt.

- Dette er en kjeks som smaker kjemisk.

- Dette er ikke pizza.

Men der ekspertene rynket på nesen, jublet forbrukerne. Både dem som fikk smake på vårt testeksemplar - og forbrukerne nedover på kontinentet, ifølge Dr. Oetker-konsernet.

- Pizzaen har fått en kjempemottakelse i Europa. Den ble lansert i Tyskland i april, og etter det har flere og flere land hevet seg på hypen rundt sjokoladepizza, sier Brandeggen til Dagbladet.

Det tok ikke mange måneder før fabrikken som produserte pizzaen for Europa ble for liten, og Dr. Oetker måtte flytte produksjonen til en større fabrikk for å møte etterspørselen.

- Aldri si aldri

Da sjokopizzanyheten ble sluppet i april spurte vi Annechen Bahr Bugge, forbruksforsker i SIFO, hva hun trodde om den søte pizzanyheten. Hun var skeptisk, sett i lys av nordmenns økende oppmerksomhet og interesse for helse.

- Nordmenn er generelt opptatt av å redusere inntak av sukker, fett og ferdigmat, sa Bahr Bugge til Dagbladet.

Hun pekte også på at det tar tid å introdusere nye matvaner for nordmenn, og at det derfor kan være ekstra vanskelig å lansere produkter som snur om på etablerte forestillinger.

Men om Dr. Oetker kommer til å lykkes med en sjokoladepizza?

- Jeg tror det blir litt for uvant. Men aldri si aldri.

Lag sjokoladepizza selv

Sjokoladepizzaen lanseres ikke før i uke 38, men vil da være å finne i alle de store kjedene. Klarer du ikke vente helt til uka som starter 18. september, kan du jo prøve å lage en selv?

Se hvordan pizzakokkene på Tipo synes en ekte sjokoladepizza bør lages:

SJOKOLADEPIZZA: Fabio Addesse viser hvordan han lager sjokoladepizza på Tipo pizzeria i Oslo. Vis mer Vis mer

Les også:

Test av frossenpizza

Slik ble pizza Grandiosa funnet opp

Smakstest av cookies