Varsler overgang til frittgående høns

Nå: Orkla vil ha 100% burfrie egg innen to år

Matgiganten Orkla vil ha rask omlegging til burfrie egg. Målet er at alle egg som brukes skal komme fra frittgående høns innen 2020.

FRITTGÅENDE: Orkla legger nå om til å bare bruke egg fra frittgående høns. Foto: Scanpix
FRITTGÅENDE: Orkla legger nå om til å bare bruke egg fra frittgående høns. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fra Orkla heter det at selskapet vil satse på en omlegging til å bare bruke egg fra frittgående høns. Målet er å fase ut egg fra burhøns innen 2020.

Selskapet bruker årlig over 35 millioner egg. - Det at vi kjøper inn så store volum med egg hvert år, gjør oss til en viktig aktør på markedet. Vår beslutning kan få stor effekt. Ikke minst for hønene, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

- For oss i Orkla Foods Norge handler det om å sørge for at våre merkevarer er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø og at vi skal bidra til en sunn og bærekraftig livsstil. Å gå over til å bruke egg fra frittgående høner, er et steg på veien til å bli et mer bærekraftig selskap, der det å sikre god dyrevelferd er en del av dette arbeidet, sier Jordahl,

Tiltaket er et ledd i Orkla Foods Norges arbeid for å utvikle bærekraftige verdikjeder. Selskapets beslutning er godt forankret i Orklas bærekraftsstrategi for ansvarlig innkjøp og Orklas dyrevelferdspolicy, heter det i pressemeldingen.

35 millioner egg

Orkla Foods Norge bruker over 35 millioner egg som ingrediens i over 130 produkter - alt fra dressinger, supper, sauser og i en rekke bakeprodukter. Idun dressing og Toro er de merkevarene som i dag hovedsakelig benytter egg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer