Kampen mot plast:

Nå vil de du skal ha med «BH-posen» i matbutikken

Meny lanserer gjenbruksposer til frukt og grønt.

GJENBRUK: Det ser ut som en ganske vanlig vaskepose, et sånt nett du kan plassere BH-er, nylonstrømper eller sarte klesplagg i når du vasker det i maskin, men det er til frukt og grønt. Foto: Carrinet
GJENBRUK: Det ser ut som en ganske vanlig vaskepose, et sånt nett du kan plassere BH-er, nylonstrømper eller sarte klesplagg i når du vasker det i maskin, men det er til frukt og grønt. Foto: Carrinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kampen mot plast tar den norske dagligvarekjeden Meny nå et nytt våpen i bruk: Gjenbruksnett til frukt og grønt.

Ved første øyekast kan det se ut som en helt ordinær vaskepose, som skal holde styr på BH-er, nylonstrømpebukser og sarte klesplagg i vaskemaskinen, og det kan du selvsagt også bruke det til, men tanken er en litt annen.

De små nettene er ment å erstatte de små plastposene som er vanlig å bruke for å kjøpe frukt og grønnsaker i løsvekt, og som sjelden brukes mer enn én gang.

Disse nettene er i et tynt stoff som er såpass grovt vevet at du kan skylle frukt og grønt direkte i posen. Blir posene skitne, kan du vaske dem i maskin på 40 grader.

Plastkutt i butikk

Bæreposer i plast har lenge vært en symboltung syndebukk for plastforsøpling i naturen, og alle de store norske dagligvarebutikken tilbyr handlenett som kan brukes flere ganger, men dette er første gang det lanseres gjenbruksnett som kan brukes som emballasje til frukt og grønt som kjøpes i løsvekt.

Når det er sagt: Det er ingen ting som hindrer kundene å gjenbruke plastposer eller ta med egne stoffposer eller liknende. De lette gjenbruksnettene vil imidlertid ikke gjøre noe nevneverdig utslag på vekta, og heller ikke sluttsummen på kassalappen, med unntak av den gangen du kjøper dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer