Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ned i vekt uten å trene? Da avgjør disse to tingene, ifølge professor

Er du fanget i tidsklemma uten tid til å trene, men vil ned i vekt? Slik gjør du det.

DETTE AVGJØR: Når tiden ikke strekker til, og treningen uteblir, er det heldigvis smarte grep du kan gjøre om du vil ned noen kilo.<br>Foto: Yuriy Maksymiv / Shutterstock / NTB Scanpix
DETTE AVGJØR: Når tiden ikke strekker til, og treningen uteblir, er det heldigvis smarte grep du kan gjøre om du vil ned noen kilo.
Foto: Yuriy Maksymiv / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Har du en hektisk hverdag med lite tid til trening, men ønsket om å gå ned i vekt er fortsatt der? Det er fullt mulig å få til en vektnedgang selv helt uten trening, ifølge våre ekspertkilder. Faktisk mener de at det viktigste når du vil miste noen kilo, er kostholdet.

To avgjørende faktorer for vekta

To ting avgjør om å klarer å gå ned i vekt når det gjelder kosthold, mener professor i ernæring, Birger Svihus, som mener at hvis du klarer dette, er det ikke mer som skal til.

- Det viktigste er å ikke spise når du ikke er sulten. Mange gjør det uten å tenke noe særlig på at det ofte er dette som fører til ekstra kalorier og et uønsket energioverskudd. Kanskje spiser du uten å være sulten fordi du kjeder deg, eller fordi du har mat eller snacks lett tilgjengelig. Dette er noe som bør unngås om du vil ned i vekt, sier han.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?