Andreas Viestad dokumenterer at Norge er selve pizzalandet:

Nei, det er ikke natur, olje, oppussing, elbiler eller dugnad Norge er best på

Hvordan ble pottitnasjonen til pizzaland?

PIZZALANDET: Statistikken har talt. Det er vi som er pizzanasjonen. Hemmeligheten bak vår suksess er at vi elsker all slags pizza. Både den dårlige og den gode. 
PIZZALANDET: Statistikken har talt. Det er vi som er pizzanasjonen. Hemmeligheten bak vår suksess er at vi elsker all slags pizza. Både den dårlige og den gode.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vi best på i Norge? Statistikk kan brukes til så mangt, både til løgn, forbannet løgn – og til å vise fram dypere strukturer og sannheter.

Det er dette siste som er hensikten med Information Is Beautiful, prosjektet til forfatter og designer David McCandless.

Verdensbilde-knuseren

Nylig benyttet han seg av statistikk og informasjon fra CIA, Verdensbanken og diverse nyhetsbyråer til å lage en liste over hva alle land i verden er best til. Det gir en tidvis overraskende oversikt over tingenes tilstand.

Ingenting ved at Brasil er best på sukker, Hviterussland har høyest alkoholforbruk, og at Afghanistan produserer mest opium rokker ved vårt verdensbilde.

Men hvem hadde trodd - eller tenkt på - at Litauen er verdensmestere på raskt internett, Kroatia på nyretransplantasjoner, Rwanda på kvinner i parlamentet, Pakistan på homseporno og Columbia på lykke?

Verken olje eller oppussing ranket

Og hva med oss? Det er jo tross alt vi som er vår verdens navle. Svenskene er verdensmestere i popmusikk, danskene har vindmøller. Hva er vi best på?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer