Led sviende nederlag onsdag:

Nekter å gi seg i sjokokrigen: Nå slår Kit Kat tilbake

Kit Kat hvesser klørne og vil i omkamp med Kvikk Lunsj.

SEIER: Kvikk Lunsj har like mye rett som Kit Kat til å ha avbrekkbare sjokoladefingre. Det har EU-domstolen avgjort denne uka. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SEIER: Kvikk Lunsj har like mye rett som Kit Kat til å ha avbrekkbare sjokoladefingre. Det har EU-domstolen avgjort denne uka. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter feider i rettssystemet siden 2002, avgjorde EU-domstolen onsdag denne uka at Kit Kat-sjokoladen ikke kan ha enerett på sjokoladeformen slik vi kjenner den fra skiturer og hyttekos. Kit Kat kan altså ikke være Europas eneste sjokolade med avbrekkbare sjokoladefingre.

Nestlé, som eier varemerket registrert i 1935, har kjempet for at de fire stripene tilhører bare Kit Kat. To år seinere ble Kvikk Lunsj lansert.

BBC skriver at striden mellom de to både har vært langdryg, kostbar og viser til at de to kamphanene faktisk levde fredelig side om side i 65 år inntil Nestlé krevde enerett på sjokolade med avbrekkbare fingre.

På hovedkontoret til Mondelez - som eier Kvikk Lunsj - sto jubelen i taket, da dommen falt.

- Vi har hele tiden ment at Kit Kat-sjokoladens form ikke bør ha merkevarebeskyttelse i EU. Mondelez er derfor fornøyd med at EU-domstolen støtter vår posisjon, sier pressekontakt Tord Bergesen til Dagbladet.

Krever omkamp

Ved hovedkontoret til Nestlé i Sveits pågikk det derimot hektisk møteaktivitet etter domsavsigelsen. I stedet for å røyke fredspipe, går storkonsernet knallhardt ut og varsler mer sjokolade-krig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer