Sommerpraten:

Nicolai Ellitsgaard: - Spis mer tang!

Sjømat og kald øl er aldri feil, ifølge den kreative danske kokken, og i sommer håper han vi finner mat i fjæra.

SANKER I FJÆRA: Den danske kokken Nicolai Ellitsgaard spiser helst sjømat om sommeren, og oppfordrer Dagbladets lesere til å eksperimentere med tang. Foto: Svein Bringsdal
SANKER I FJÆRA: Den danske kokken Nicolai Ellitsgaard spiser helst sjømat om sommeren, og oppfordrer Dagbladets lesere til å eksperimentere med tang. Foto: Svein Bringsdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nicolai Ellitsgaard er mannen som står over grytene i den spektakulære undervannsrestauranten Under, like utenfor Lindesnes. Allerede før åpning var det et halvt års ventetid på bord! I dag deler han noen av sine beste sommermattips med Dagbladets lesere.

- Hvordan skal du tilbringe sommeren?

- Jeg har jo akkurat åpnet en liten restaurant her nede i Sør-Norge så kommer nok til og tilbringe de fleste sommerdagene her. Forhåpentligvis blir det tid til litt undervannsjakt og fluefisking også, og ellers blir det fridager med min kjærestes familie på hytta hvor det nok går i nettopp undervannsjakt, fluefisking og litt krabbefiske.

- Hva er den beste sommermaten?

- Det er vanskelig å svare på, det kommer veldig an på dagsformen. Men sjømat og kald øl eller hvitvin slår jo aldri feil.

- Jeg elsker å bare kunne sitte og fråtse i diverse typer krabbe, reker, røkt makrell, røkt ål og sånne ting, og er jo enda bedre om man skulle ha vært heldig å ha fanget eller sanke det selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer