Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye økologiske dagligvarer, vår 2017

Noe nytt til middag? Godbitene som er klare nå!

Etterspørselen etter økologisk mat øker, se alle nyhetene her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kolonihagen var den lille økologiske caféen som ble restaurant, startet med økologiske middagskasser og frukt- og grøntabonnement, og utvidet med flere restauranter.

Ett år tilbake ble den økologiske pionéren kjøpt opp av Rema 1000, og planer om en egen serie for supermarkedkjeden ble annonsert. Nå begynner produktene å finne veien til butikkhyllene.

Det har kommet små smakebiter, blant annet øl og brød. Iskremen kom også i butikk et par uker tilbake, og nå skal et bredt sortiment være på plass.

- Dette er bare starten. Nå jobber vi sammen med å utvikle flere produkter sammen med produsenter og leverandører, sier Cathrine Fossum i Rema 1000 til Dagbladet.

Økologisk frokost

Med unntak av det ovennevnte ølet og iskremen, har Kolonihagen konsentrert seg om dagens første måltid: Frokost.

Det er bakemikser og ulike varianter av frosne rundstykker (som dessverre ikke var lansert da vi testet frosne rundstykker et par uker tilbake).

SYLTETØY: Fire typer syltetøy og marmelade fra Kolonihagen for Rema 1000. Foto: Rema 1000
SYLTETØY: Fire typer syltetøy og marmelade fra Kolonihagen for Rema 1000. Foto: Rema 1000 Vis mer

På skiva kan du velge mellom en rekke pålegg, egg og røkelaks, fire typer syltetøy - og liker du ost, kan du velge mellom gulost, brie eller blåmuggost.

I glasset kan du ha appelsinjuice med 25 prosent blodappelsiner i, og kaffekoppen fyller du opp med kaffe som er valgt ut av Kaffa i Oslo.

I tillegg kommer poser med frosne jordbær, mango og blåbær.

NB! Sjekk om du bør koke de frosne bærene

Iskrem, brødmikser, syltetøy, øl og juice lanseres nasjonalt, mens resten av produktene kun er tilgjengelig i utvalgte butikker i Oslo og omegn.

Coop først og størst

Rema 1000s Kolonihagen-samarbeid er ikke det første. Tidligere har de blant annet fått en egen serie økologiske meierivarer fra Tine.

Blant dagligvaregigantene var det Coop som var først med en økologisk egen merkevare (EMV)-serie, og de er også størst. De har mer enn 700 ulike økologiske varelinjer i sitt sortiment, der Änglamark er det største merket. Änglamark er også Norges største økologiske merke.

NORGES STØRSTE: Coops Änglamark er Norges største økologiske merkevare. Foto: Coop
NORGES STØRSTE: Coops Änglamark er Norges største økologiske merkevare. Foto: Coop Vis mer

Salget av økologiske produkter i Coop økte med 47 prosent fra 2015 til 2016, og i 2016 hadde kjeden mer enn 600 millioner i omsetning på økologiske varer.

NorgesGruppen har ikke hatt en egen økologisk serie, men har et større økologisk utvalg, spesielt i Meny.

- Mens andre satser på egne serier, har vi satset på et bredt utvalg. Vi har cirka 1100 økologiske varer i vårt sortiment, som er Norges største, har Vegar Kjuus, administrerende direktør i Meny, tidligere sagt til Dagbladet.

NorgesGruppens lavpriskjede omsatte økologiske varer for 385,4 millioner kroner i fjor.

- Det var mest av alle lavpriskjedene. Hittil i år har vi en vekst i salg av økologiske varer på 15,4%, skriver Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi i en e-post til Dagbladet.

Økologisk kylling fra Kiwi

NorgesGruppen har tidligere utviklet kvalitetskylling med Stange, før denne ble kjøpt opp av Rema. Tidligere i vår lanserte Meny en ny premium-kylling; Lerstang, i samarbeid med Gårdsand.

Nå lanserer Kiwi en økologisk kylling i samarbeid med Hovelsrud gård. I første omgang lanseres kyllingen i 100 butikker på Østlandet, men dette er bare begynnelsen, skal vi tro ferskvaresjef i Kiwi, Harald Bregner.

ØKOLOGISK KYLLING: Ferskvaresjef Harald Bregner og kategorisjef Brit Sjaastad i Kiwi i hønsehuset på Hovelsrud gård. Foto: Frank Holm 
ØKOLOGISK KYLLING: Ferskvaresjef Harald Bregner og kategorisjef Brit Sjaastad i Kiwi i hønsehuset på Hovelsrud gård. Foto: Frank Holm  Vis mer

- Vi har sett at etterspørselen etter økologisk mat har økt de siste årene. Økologisk produsert kylling er et alternativ vi tidligere ikke har kunnet tilby. Samarbeidet med Hovelsrud gård endrer dette, og vi ser frem til å lansere nye kyllingprodukter, sier Bregner i en pressemelding.

Økologisk for barn

Coop er den kjeden som først satset på en egen økologisk serie, Änglamark, og baby- og barneproduktene har blitt spesielt godt mottatt.

BARNEMAT: Änglamark lanserer ny fullkornsgrøt
BARNEMAT: Änglamark lanserer ny fullkornsgrøt Vis mer

Nå lanserer de fire nye varianter av barnegrøt, alle fullkorn; med eple og banan, med eple og åære, med frukt - og naturell.

Ella's Kitchen er kanskje best kjent for barnemat i klemmeposer, og har lansert tre nye og spennende middagsretter: Meksikansk kylling med ris og paprika, kyllinggryte med ris og vegetarlasagne med ost.

Meksikansk mat til babyer? Ja, visst kan du servere chili til spedbarn

Les mer om vårens nye dagligvarer:

Dette kan du drikke nå

Godteri- og snacksnyheter

Hele Norges coronakart