UNDER BROEN: Det blir ikke Michelin-standard på omgivelsene, men det aller viktigste - de som lager maten, serverer og rydder opp etter deg - er fra en av verdens beste restauranter. Skjermdump: GoogleMaps
UNDER BROEN: Det blir ikke Michelin-standard på omgivelsene, men det aller viktigste - de som lager maten, serverer og rydder opp etter deg - er fra en av verdens beste restauranter. Skjermdump: GoogleMapsVis mer

Restaurant i København:

Noma-teamet lanserer pop-up-restaurant

Noe å bite mens vi venter på Nye Noma.

(Dagbladet): Københavnrestauranten Noma har servert sitt siste måltid. Men det er langt fra slutt på gode matopplevelser fra folkene bak det som flere ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant.

Søsterrestauranten Restaurant 108 er godt etablert, rett rundt hjørnet for gamle Noma, har servert mat i klassisk Noma-ånd, basert på nordiske råvarer og lokale spesialiteter, til en litt snillere pris enn originalen.

En ny versjon av Noma, en jord-til-bord-restaurant, åpner i Desember, men kokke-teamet har ikke ligget på latsiden. I vår hadde Noma-gjengen pop-up-restaurant i Tulum i Mexico, og i sommer er Nomas kreative team på inspirasjonsreise.

Og mens ledelsen er borte, åpner resten av teamet en pop-up-restaurant.

- Sous chefene og restaurantsjefene har slått seg sammen med restaurantens vinleverandører, Rosforth & Rosforth, og lager en familievennlig utendørsrestaurant, der de skal lage mat over åpen ild, skriver Noma i en pressemelding.

Restauranten ligger under Knippelsbro, i utendørsområdet til Rosforth & Rosforth, og har fått navnet «Under the bridge».

Eklektisk meny

Der både Noma og 108 lar de nordiske råvarene og tradisjonene skinne, retter Under the bridge blikket utover.

- Staben vår er fra hele verden. Vil det påvirke menyen! Selvsagt! De kommer til å servere dagens ferskeste mat, laget akkurat slik de vil - ikke nødvendigvis slik det ville blitt servert på Noma.

Tanken er at mens vi venter på nye Noma, skal kokkene lage enkel og deilig mat de selv kunne tenke seg å spise en varm sommerkveld.

NOMA MEXICO: Dette var synet som møtte restaurantgjestene på Nomas pop-up i Tulum, Mexico. Foto: Adriana Zehbrauskas/The New York Time
NOMA MEXICO: Dette var synet som møtte restaurantgjestene på Nomas pop-up i Tulum, Mexico. Foto: Adriana Zehbrauskas/The New York Time Vis mer

Sjansen er også stor for at noen av kokkene har hentet inspirasjon fra Nomas tidligere pop-ups i Tokyo, Melbourne eller Tulum.

Ingen hvite duker

Selv om det er Michelin-kokker som lager maten, ber de om at gjestene ikke forventer Michelin-kvalitet på omgivelsene.

Restauranten er utendørs, men skal ha tak.

- Vi har tatt de nødvendige grepene for å sørge for at gjestene våre skal være tørre og varme, heter det i pressemeldingen.

Under the bridge er åpen onsdag til søndag, fra 19. juli til 3. september.

Det er to bordsettinger; halv seks og halv ni. I tillegg vil de ha en vinbar som åpner klokken to .

I ekte ny og fancy restaurant-stil bestiller du ikke bord på vanlig måte, men du kjøper billetter på nett.

For 1000 danske kroner per person, cirka 1300 norske, får du mat og drikke under måltidet. Eventuell drikke i vinbaren må du stå for selv.

Les også:

Her spiser du best i Tivoli

Den danske biffrestauranten skulle sjarmere nordmenn: - Nå er det krise