Prisen er 2249 kroner for fem dagers «kur»:

Nordmenn i kø for å rense kroppen med juice: - I verste fall livsfarlig

Fristende å rense kroppen, kvitte seg med miljøgifter og miste noen kilo, men fungerer det egentlig?

GRØNN DETOX: Kan sju dager med dyre, grønne juicer rense kroppen? Eksperter vi har snakket med, mener nei. (Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX)
GRØNN DETOX: Kan sju dager med dyre, grønne juicer rense kroppen? Eksperter vi har snakket med, mener nei. (Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å rense kroppen kan virke fristende om man har spist mye salt, fett og sukker i en lengre periode. Grønne juicer og varmt sitronvann er ofte på detox-menyen, men har en slik rensekur noe for seg?

The Juicery tilbyr en femdagers juice-kur til 2249 kroner. Ernæringsansvarlig David Ersarve, forteller at prisen på juicen reflekterer i stor grad råvareprisen.

- Vi bruker mange og kostbare råvarer i juicene som seinere blir kaldpresset. Å kjøpe de samme råvarene i en matbutikk selv, som fersk ingefær, gurkemeie, grønnkål, brokkoli, mynte og ananas, som skal presses til 420 milliliter juice blir også kostbart. Legger du til tid, emballasje og logistikk i regnestykket, blir ikke forskjellen så veldig stor. En femdagers juicekur inneholder 30 flasker á 420 milliliter, sier Ersarve.

- I starten var den typiske kjøperen kvinner, men i den siste tiden har interessen blant menn eksplodert. I dag selger vi cirka 40 prosent til menn, så vår målgruppe er bred, forteller han.

- Virker ikke

Ifølge molekylærbiolog, toksikolog og seniorforsker Helle Knutsen ved Folkehelseinstituttet, er svaret på om slike kurer har noe for seg et klart nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer