Kinesisk comeback

«Norges beste kinarestaurant»: - Mmm. Spenstig!

Noe har skjedd med Hakkaiza.

VINTER-VÅRRULLER: Utenfor sesong er det enklere å få plass på restaurantene på Sørenga. Foto: Christian Roth Christensen
VINTER-VÅRRULLER: Utenfor sesong er det enklere å få plass på restaurantene på Sørenga. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette skal bli interessant, sa Fredag. – Nå får vi testet hvor stor innflytelse vi restaurantanmeldere virkelig har.

Hakkaiza ytterst på Sørenga ble i 2017 utropt til Norges beste kinarestaurant av Luxury Travel Guide Award – hva nå det måtte være. Den har også fått alt fra euforiske anmeldelser til regelrett slakt i norske aviser. Det siste ganske nylig.

Nå var spørsmålet: Har kritikken fått konsekvenser? Er det skjedd ting på kjøkkenet som følge av den knusende dommen?

Servicen var det ikke noe å si på. En hyggelig servitør hilste velkommen og viste Robinson og Fredag til et bord langs den ene kortveggen i det smakfullt innredede, men relativt tomme lokalet. Nå er ikke dette den gunstigste årstida for verken Sørenga, Tjuvholmen eller Aker Brygge, men likevel. Kort tid etter dukket det opp en del andre gjester, noen av dem ganske blide og høylytte, noe som øyeblikkelig hevet stemningen.

Menyen er liten og består i hovedsak av variasjoner over kjenninger fra det kinesiske kjøkken, med markante innslag av dim sum-retter.

- Kanskje vi skal ta en ferdig settmeny, slik at vi får et så bredt inntrykk som mulig, foreslo Fredag, og sånn ble det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.