Elio på Aker Brygge lager Norges aller beste pizza

Norges beste pizza

Få norgesmesterens kjevletips og trikset som gir sprø bunn! 

NORGES BESTE: Norsk lam og jordskokk i kombinasjon med italiensk trøffel og parmesan førte Elio Corsi til topps i NM i pizza. Foto: Tobias Schelin
NORGES BESTE: Norsk lam og jordskokk i kombinasjon med italiensk trøffel og parmesan førte Elio Corsi til topps i NM i pizza. Foto: Tobias Schelin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Og førsteprisen i årets norgesmesterskap i pizza 2017 går til... Elio Corsi!

Mamma mia! Det tok mange måneders forberedelse og lassevis med trøffel og parmesan, men så gikk han da også til topps i NM, Elio Corsi (40).

I mai drar «pizzaiolaen» fra Eataly Ristorante i Oslo til pizzaverdensmesterskapet i hjemlandet Italia.

Hans sprø og tynne pizzavidunder med en blanding av norske og italienske ingredienser imponerte NM-dommerne stort. Men i all viraken fikk ikke italieneren med seg noe som helst av begrunnelsen for at han vant.

- Jeg hørte bare at de ropte opp navnet mitt, og skjønte at dette hadde gått veldig bra, sier en lykkelig Elio på engelsk med tung italiensk aksent, når Dagbladet besøker ham i restauranten på Aker Brygge.

Den nybakte norgesmesteren deler villig av sin kunnskap. Særlig er mange opptatt av hvordan man får bunnen sprøest mulig:

- Hemmeligheten er å vente med å legge på alt fyllet, sier Elio.

Norgesmesterskapet gikk av stabelen på årets store matmesse på Lillestrøm, Smak 2017, der snaut 30 pizzakokker deltok i to disipliner: Italiensk pizza og amerikansk pizza. Elio vant den første kategorien, mens Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker, lagde den beste amerikanske varianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer