Restaurantanmeldelse, Nasjonalmuseet kafé

Norges nye nasjonalmat: - Forbløffende!

Kafeen på nye Nasjonalmuseet imponerer. Men det er opp til deg om opplevelsen står til terningkast fire eller fem.

SE DITT SNITT: Du trenger ikke være opptatt av kunst og kultur for å nyte et besøk på Nasjonalmuseet. Her kan du velge og vrake i museumskafeens rikholdige snittemeny. Her, en sellerirotschnitzel.
SE DITT SNITT: Du trenger ikke være opptatt av kunst og kultur for å nyte et besøk på Nasjonalmuseet. Her kan du velge og vrake i museumskafeens rikholdige snittemeny. Her, en sellerirotschnitzel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nye Nasjonalmuseet som nå ruver på Aker Brygge har allerede rukket å bli en attraksjon. Og da snakker vi om restauranten.

På en ganske ordinær tirsdag har ikke klokka blitt tolv før det summer av europeiske språk rundt om på bordene. Men mest av alt snakkes det norsk - mon tro om ikke folk har kommet bare for de lekre snittene?

Dette er nemlig noe så sjeldent som en restaurant som satser på klassisk norsk mat. Og de seiler opp som et fullgodt alternativ til de fleste turistfellene på Aker brygge.

Det hjelper også at du ikke trenger å betale deg inn på museet for å besøke kafeen.

Det er restaurantgruppen Duggurd (deleid av Lava Oslo) som står for serveringen på det nye Nasjonalmuseet, og akkurat som i Bolle-baren de åpnet i fjor, ved inngangen til museets gårdsplass, har de satset på typisk norsk kafémat: Snitter i alle tenkelige varianter, vafler og rømmegrøt. Kommer du til middag er det også en dagens rett, men den serveres ikke før etter lunsjtid.

Selv om temaet er brødmat, er det ingen tvil om at kafeen har høye ambisjoner. Det røpes for eksempel ved at vinmenyen tilbyr to musserende viner, fire hvite og fem røde - på glass! Og utvalget av vin på flaske er rikholdig - tiden har løpt fra museumskafeene der du måtte velge mellom rød eller hvit vin fra kartong, servert i tjukke vinglass eller plastglass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer