Svalbardi Norges dyreste flaskevann

Norsk flaskevann selges for sjokkpris (kr 840 flaska!): - Er ikke noe dilldall tappet fra springen

- Markedet er stort. Det er i utgangspunktet rundt 1,5 milliarder muslimer i verden som ikke drikker alkohol, sier investor.

PÅ TOKT:  Det eksklusive flaskevannet er tappet fra små isfjell utenfor Svalbard. Foto:  Jamal Qureshi
PÅ TOKT:  Det eksklusive flaskevannet er tappet fra små isfjell utenfor Svalbard. Foto:  Jamal Qureshi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «For mye av det gode kan være vidunderlig! » sa salige Mae West. Har du godt med kroner i lommeboka, kan du nå kjøpe vann tappet på Svalbard til - hold deg fast - 840 kroner per flaske (750 ml)! Ifølge produsenten er det norske flaskevannet tappet fra 16 tonn med isfjell.

Til sammenligning kan du kjøpe en dobbelt så stor flaske med mineralvann på Kiwi/Rema 1000 (First Price/Grans) til kr 6,20 pluss pant.

Foreløpig er det eksklusive vannet til salgs i varehuset Harrods i London, til en pris på 80 pund. Ideen om å lage luksusproduktet oppsto da den norsk-amerikanske gründeren Jamal Qureshi i 2013 var på ferie på Svalbard.

Sammen med den norske partneren Terje Aunevik er Jamal nå i full ferd med å tappe vannet fra isfjell over på flasker i basen deres i Longyearbyen.

Kobler stjerne til vannet

Ifølge finansmagasinet Kapital har det kostbare vannet fra Norge vakt oppsikt i Storbritannia, der tabloidene omtaler at «isfjellvannet» må samles inn på ekspedisjoner til isbjørnens rike, Svalbard - og at den kjente amerikanske skuespilleren Matt Damon angivelig er fan av det dyre flaskevannet. Denne opplysningen er imidlertid ikke bekreftet noe sted, og kan svært gjerne være en informasjon satt ut av et PR-firma. Tidligere er superstjernene Britney Spears og Madonna blitt knyttet til det eksklusive vannflaskemerket Voss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer