Bocuse d'Or 2019:

Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa

Den norske kokken Christian André Pettersen vant Bocuse d'Or Europa.

JUBEL: Christian André Pettersen hever pokalen i Torino etter at Norge tok gull i europamesterskapet i kokkekunst. Foto: Scanpix
JUBEL: Christian André Pettersen hever pokalen i Torino etter at Norge tok gull i europamesterskapet i kokkekunst. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Pettersen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene - med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen. Den kåringen holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.

- Det høres pompøst ut, men han er god på det meste og spesielt teknikk. Han er veldig bevisst på hvordan han beveger seg og kutter i kjøttet, også er han selvfølgelig veldig flink til å lage god mat, sa lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund til NRK forut for dagens seier.

Seieren kom etter at det norske laget presenterte en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel. Pettersen benyttet blant annet mandelpoteter fra Vestvågøy for å representere hjemlandet.

Christian André Pettersen ble kåret til årets kokk i Norge i 2017 og ble dermed Norges gullhåp i prestisjetunge Bocuse d'Or.

- Pappa ville vært så stolt nå. Jeg lovet ham på dødsleiet å gå til topps i Årets Kokk, sa en rørt og glad Christian André Pettersen etter seieren i 2017.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer