Da Jamie Oliver skulle smake på den norske maten, var ikke alt helt som det skulle

Norsk mat forsvant før Jamie Oliver-middag i London

Ørret fra Hardangervidda og ost fra Jæren forsvant underveis til en stor middag i London i går. Det norske kokketeamet måtte få hjelp fra Jamie Oliver til å skaffe ny mat. 

MATEN FORSVANT:  Fjellørret fra Hardangervidda og eksklusiv håndverksost fra Jæren forsvant på veien mellom Oslo og London,  men Andreas Viestad fikk hjelp av Jamie Oliver til å skaffe nye ingredienser til gårsdagens store middag der pengene gikk til inntekt for bedre matundervisning i skolen. (Foto: Privat)
MATEN FORSVANT:  Fjellørret fra Hardangervidda og eksklusiv håndverksost fra Jæren forsvant på veien mellom Oslo og London,  men Andreas Viestad fikk hjelp av Jamie Oliver til å skaffe nye ingredienser til gårsdagens store middag der pengene gikk til inntekt for bedre matundervisning i skolen. (Foto: Privat) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi var ganske fortvilet, men fikk skaffet nye råvarer takket være god hjelp fra Jamie Oliver og hans medarbeidere, forteller Andreas Viestad.

Ørret fra Hardanger og geitost fra den genierklærte osteprodusenten Bo Jensen på Jæren var på mystisk vis forsvunnet da flyet mellom Oslo og London landet på Heathrow i går formiddag. Maten skulle etter planen brukes under et større arrangement i regi av Jamie Oliver Foundation, der Adreas Viestad, prisbelønt kokebokforfatter, matskribent og restaurantør, skulle lage mat med smak av Norge.

Håper maten ble stjålet

- Jeg håper faktisk at maten ble stjålet, framfor at den er gjenglemt i en krok et eller annet sted. Da er det forhåpentligvis noen som får glede av disse fantastiske produktene, sier en oppgitt Viestad.

Han forteller at Jamie Oliver selv var svært fortvilet på deres vegne, og gjorde det han kunne for å hjelpe dem med å erstatte det de trengte. Den profilerte kokkestjernen skal ha brukt gode kontakter for å komme opp med råvarer i England som kunne matche de norske; og det på rekordtid.

- Jamie var like kreativ med å finne en løsning som når han lager mat. Hans geniale grep med å sette kjentfolk i sving med en gang gjorde at kvelden endte opp som svært vellykket, sier Viestad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer