Nye dagligvarer:

Norsk matfenomen: - Salget doblet

Matgiganten Orklas nye direktør mener Norges matvaner er i ferde med å endre seg dramatisk.

ORKLA-SJEF: Jaan Ivar Semlitsch er administrerende direktør i Orkla. Han forteller at Ola og Kari Nordmanns matvaner er i ferd med å endre seg drastisk. Foto: Bjørn Wad / Orkla
ORKLA-SJEF: Jaan Ivar Semlitsch er administrerende direktør i Orkla. Han forteller at Ola og Kari Nordmanns matvaner er i ferd med å endre seg drastisk. Foto: Bjørn Wad / Orkla Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den tomta vi har i Fredrikstad er gull verdt nå. Vi har ikke bestemt oss ennå, men fortsetter salget, må vi bare bygge ut.

Administrerende direktør i Orkla Jaan Ivar Semlitsch forteller engasjert om hva som er i ferd med å skje i Mat-Norge. I forbindelse med det såkalte lanseringsvinduet av nye produkter, møter vi ham på Skøyen i Orklas nyåpnede kafé - Naturli'. Her serveres det bare vegetarmat - og nettopp dét handler mye av praten om når vi får en time med Norges største matprodusent.

- Vi står mitt oppi et gedigent paradigmeskifte. Det som før var en mindre menighet, er nå i ferd med å bli vanlig. Ola og Kari Nordmann kan fort finne på å spise plantebasert mat et par ganger i uka, sier drammenseren som tiltrådte stillingen for et år siden.

En halv milliard

I butikkene vil vi straks se nye smaker på pizzaer, potetgull og sjokolade. Ja vel. Men, Semlitsch vil helst snakke om de store linjene:

- Du skal få noen tall, sier sjefen:

- I år selger vi plantebaserte produkter for omtrent en halv milliard. Det er en økning på 40 prosent om vi sammenlikner med i fjor, sier han og mener alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer