Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Verdens 50 beste barer

Norske Himkok er verdens 17. beste bar

Eneste norske bar på lista.

I VERDENSKLASSE: Himkok-teamet under prisutdelingen i Londons Roundhouse i går. Foran er barsjef Odd Strandbakken, Erk Potur er nummer to fra venstre. Foto: Privat
I VERDENSKLASSE: Himkok-teamet under prisutdelingen i Londons Roundhouse i går. Foran er barsjef Odd Strandbakken, Erk Potur er nummer to fra venstre. Foto: Privat Vis mer

De har klart det igjen. Da verdens 50 beste barer ble kåret i går, havnet norske Himkok på en 17. plass.

Det er fjerde gang Himkok får plass på den gjeve lista, nesten like mange år som baren har vært åpen. I fjor havnet Himkok på en 19. plass, i 2017 på en 20. plass og i 2016 havnet den nyåpnede baren på en 42. plass.

VERDENS 17. BESTE: Himkoks Joakim Olsson (nå i pappaperm) har tidligere vist Dagbladet hvordan man kan lage noen av Himkoks populære cocktails. Arkivfoto: Endre Vellene / Dagbladet
VERDENS 17. BESTE: Himkoks Joakim Olsson (nå i pappaperm) har tidligere vist Dagbladet hvordan man kan lage noen av Himkoks populære cocktails. Arkivfoto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Det er en ære for oss å være med i listen fire år på rad, sier Himkoks Erk Potur til Dagbladet, rett etter at han har landet på Gardermoen.

Han trekker fram at de fikk prisen for verdens mest bærekraftige bar for første gang i fjor, og at de har klatret videre til 17. plass i år.

- Det er stort arbeid og mye detaljer som ligger bak det og dette klarer vi med hjelp av et veldig dedikert, lidenskapelig team, små lokale produsenter og våre lojale gjester som setter pris på vårt harde arbeid.

Bartender-prisen til Monica Berg

Det var ikke bare Himkok som gjorde ære på hjemlandet i går. Norske Monica Berg, som er deleier av den nye baren Tayer + Elementary (Nr 52 på lista) i London ble spesielt trukket frem og fikk Altos Bartender's Bartender-prisen. (Altos er et tequila-merke og en av de mange sponsorene i konkurransen).

- At Monica Berg fikk denne prisen har gjort oss veldig glade og stolte! sier Erk.

Berg har tidligere jobbet på Himkok og Icebar i Oslo, men har bodd i London de siste årene. Her har hun stått bak baren på den prisbelønte Pollen Street Social i London, der restauranten også har fått en Michelin-stjerne. Tayer + Elementary ligger i den populære bydelen Shoreditch.

Berg fikk prisen for Årets internasjonale bartender tidligere i år, i the Spirited Awards, og regnes av mange som den som har bragt det nordiske inn i den internasjonale barverdenen. Litt som René Redzepi, sjefskokk på Noma, er for det nordiske kjøkkenet.

Godt skjult, men ingen hemmelighet

Himkok, som ligger godt skjult bak en anonym dør i Youngs gate i Oslo, består av flere barer; en bar med ferdiglagede cocktails på tappekran, en ciderbar og en klassisk cocktail-bar som rosinen i pølsa.

SLIK LAGER DU DEN POPULÆRE DRINKEN: Akevitten kan brukes til mer enn som munnskyll etter julematen. Joachim Olsson som jobber på cocktailbaren Himkok i Oslo viser deg hvordan du kan mekke en helproff «Aquavit Sour». Video: Endre Vellene / Dagbladet (2015)Vis mer Vis mer

Bare en annen skandinavisk bar er på lista, Linje Tio i Stockholm, som kom på en 37. plass. Ellers må du stort sett reise langt for å besøke barene som topper lista. Med unntak av baren på the Connaught hotel og American bar i London, og the Clumsies i Aten, er det hovedsakelig amerikanske og asiatiske barer på topp.

Verdens 50 beste

Verdens 50 beste barer er en søster-kåring av verdens 50 beste restauranter. I år havnet Maaemo på 35. plass på den gjeve lista, som første norske restaurant noen sinne.

Franske Mirazur toppet lista over de beste restaurantene i år. Tidligere vinnere er Noma, Osteria Francescana, Eleven Madison Park og El cellar can roca.

Her er verdens 10 beste barer:

  1. Dante (New York City)
  2. Connaught Bar (London)
  3. Florería Atlántico (Buenos Aires)
  4. The NoMad (New York)
  5. American Bar (London)
  6. The Clumsies (Athens)
  7. Attaboy (New York City)
  8. Atlas (Singapore)
  9. The Old Man (Hong Kong)
  10. Licorería Limantour (Mexico City)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media