Ble Årets internasjonale bartender

Norske Monica (37) fikk gjev internasjonal barpris

- Veldig overveldende og surrealistisk.

BARTENDER-STJERNE: Monica Berg er anerkjent som en av Skandinavias fremste bartendere, og blir i internasjonal bransjemagasiner omtalt som den som har brakt det nye nordiske inn i drinkverdenen.
BARTENDER-STJERNE: Monica Berg er anerkjent som en av Skandinavias fremste bartendere, og blir i internasjonal bransjemagasiner omtalt som den som har brakt det nye nordiske inn i drinkverdenen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag norsk tid ble norske Monica Berg tildelt den prestisjetunge prisen som «International bartender of the Year» under en høytidelig prisseremoni i New Orleans, USA. Siden oppstarten i 2007 har The Spirited awards blitt en av bransjens aller gjeveste priser.

Berg forteller at hun ble kjempeoverrasket.

- Det er fortsatt veldig overveldende og surrealistisk - men også utrolig gøy. Jeg tror egentlig at jeg trenger litt mer tid til å fordøye det hele, sier Berg til Dagbladet, like etter å ha landet på denne siden av Atlanterhavet igjen.

37-åringen regnes som en av de fremste bartenderne i Skandinavia. Berg som kommer fra Oslo, har blant annet tidligere stått bak baren på Icebar og Himkok i Oslo.

- Uvirkelig

Hun forteller at Spirited Awards er regnet for å være den viktigste utdelingen i hennes bransje, og at prisen hun ble tildelt er en av de gjeveste kategoriene.

- Så den bærer jo en del tyngde. Derfor er det også litt uvirkelig at jeg nå deler denne utmerkelsen med tidligere vinnere som jeg betrakter som forbilder, mentorer, men også venner, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer