BARTENDER-STJERNE: Monica Berg er anerkjent som en av Skandinavias fremste bartendere, og blir i internasjonal bransjemagasiner omtalt som den som har brakt det nye nordiske inn i drinkverdenen.
BARTENDER-STJERNE: Monica Berg er anerkjent som en av Skandinavias fremste bartendere, og blir i internasjonal bransjemagasiner omtalt som den som har brakt det nye nordiske inn i drinkverdenen. Vis mer

Ble Årets internasjonale bartender

Norske Monica (37) fikk gjev internasjonal barpris

- Veldig overveldende og surrealistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag norsk tid ble norske Monica Berg tildelt den prestisjetunge prisen som «International bartender of the Year» under en høytidelig prisseremoni i New Orleans, USA. Siden oppstarten i 2007 har The Spirited awards blitt en av bransjens aller gjeveste priser.

OVERRASKET: Her mottar Berg prisen under seremonien i New Orleans søndag kveld.
OVERRASKET: Her mottar Berg prisen under seremonien i New Orleans søndag kveld. Vis mer

Berg forteller at hun ble kjempeoverrasket.

- Det er fortsatt veldig overveldende og surrealistisk - men også utrolig gøy. Jeg tror egentlig at jeg trenger litt mer tid til å fordøye det hele, sier Berg til Dagbladet, like etter å ha landet på denne siden av Atlanterhavet igjen.

37-åringen regnes som en av de fremste bartenderne i Skandinavia. Berg som kommer fra Oslo, har blant annet tidligere stått bak baren på Icebar og Himkok i Oslo.

- Uvirkelig

Hun forteller at Spirited Awards er regnet for å være den viktigste utdelingen i hennes bransje, og at prisen hun ble tildelt er en av de gjeveste kategoriene.

- Så den bærer jo en del tyngde. Derfor er det også litt uvirkelig at jeg nå deler denne utmerkelsen med tidligere vinnere som jeg betrakter som forbilder, mentorer, men også venner, sier hun.

Med prisen ønsker man «å framheve den internasjonale bartenderen som har hatt mest innflytelse på drink-stil og cocktail-kultur i løpet av året som har gått,» ifølge Tales of the Coctail Foundation, som står bak utdelingen.

Ny London «hotspot»

Berg har siden 2013 vært bosatt i London hvor hun mai i år åpnet en ny bar sammen med bartender-kjæresten Alex Kratena. Tayer and Elementary ligger i bydelen Shoreditch og blant Londons «foodies» manglet det ikke på forventninger før åpningen. I barverdenen utgjør de en to nemlig en anerkjent duo. Kratena drev tidligere Artesian, som i fire år på rad ble kåret til verdens beste bar av magasinet Drink International.

- Det er utrolig gøy at den jobben man gjør dettes pris på - og for meg personlig, så er det utrolig givende å se at så mange deler engasjementet og verdiene bak for eksempel vår veldedige organisasjon P (our), sier hun.

Sammen med en håndfull andre anerkjente bartendere driver nemlig Berg og Kratena også non-profit organisasjonen P (our). Organisasjonen ønsker å samle ulike yrker innen drikkebransjen, som sommelierer, bartendere, baristaer og destillatører, for å dele kunnskap, ideer og inspirasjon. Samtidig støtter de veldedige prosjekter i den peruanske delen av Amazonas.

- Hever lista

The tales of the Cocktail foundation skriver i en pressemelding at de ønsker å anerkjenne dem som jobber for å løfte håndverket og som stadig er med på å videreutvikle bransjen.

- Som stiftelse er vi så heldige å kunne hedre denne utvalgte gruppen av nasjonale og internasjonale talenter som fortsetter å heve lista for bransjen, sier Caroline Rosen, styreleder for Tales of the Coctail Foundation, i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer