NØTTEBUNN: Slik lager du en nydelig nøttebunn. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Oppskrift på forførerisk god nøttebunn

Nøttebunn slik du aldri har smakt den før

En kombinasjon av valnøtter og Ritz-kjeks blir en knallgod nøttebunn.

Konfirmasjon, bryllup, dåp, nasjonaldag og jubileer. Helligdager står i kø disse deilige maidagene. Når familie og venner møtes, er det alltid hyggelig med kake og av og til kan det være gøy å komme med en ny variant.

Derfor kan du lage denne enke og gode kakebunnen, som du kan pynte akkurat slik du ønsker. Kaken er også glutenfri hvis du bruker glutenfrie Ritz-kjeks. Valnøttene setter også en god smak.

Til 17. mai kan du pynte kaken med blåbær og jordbær og få en flott nasjonalkake.

Nøttebunnen kan du gjerne lage av hasselnøtter, mandler eller pecannøtter eller en blanding av disse.

Pisk eggehviten stive først litt forsiktig før du tilsetter sukkeret i små porsjoner for en stiv og blank marengs.

Forbered i god tid

Nøttebunnen kan du bake i god tid på forhånd. Den kan både fryses og stå noen dager i kjøleskapet, men pynt kaken like før servering, for da ser det aller best ut.

En nøttebunn er alltid populært og den blir saftig med valnøtter og Ritz-kjeks. Foto: Per Ervland
En nøttebunn er alltid populært og den blir saftig med valnøtter og Ritz-kjeks. Foto: Per Ervland Vis mer

Les også:

Herskapelig og jordnært

Til Sogndalstrand for å finne roen