KAKE I KOPP: Denne deilige nugatti-kaken kan du lage på bare tre minutter. Se hvordan her, og finn oppskriften under. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Kake i kopp:

Nugattikake på én - to - tre

Når du vil ha kake - NÅ!

I valget mellom saltmat og søtmat er det som regel saltmaten som vinner hjemme hos oss.

Det er det mange årsaker til, men hovedårsaken er vel rett og slett at det er lettere tilgjengelig.

Vi har stort sett en god ost, skinke eller tapenade på lur i kjøleskapet. Der bor det ingen kaker.

En gang imellom melder det seg likevel et akutt kakebehov, og da må det bakes. Men det tar så forbasket lang tid!

Heldigvis finnes det en mye raskere og enklere løsning: Lag kaken i en kopp - i mikrobølgeovnen.

Rør - stek - spis

Det er akkurat så enkelt som det høres ut. Og mye, mye bedre.

Kaken lager du porsjonsvis i kopper.

Nugatti gir kaken deilig sjokoladesmak og mild nøttesmak.

Ha i ingrediensene, rør godt underveis, et voilà - litt avhengig av hvor rutinert du er på kjøkkenet - du har ferdig kake på tre-fire-fem minutter.

Og best av alt: Den er fantastisk god!

Et par ting du bør tenke på før du går i gang:

Denne oppskriften er ganske raus, spesielt om du bruker et stort egg. Bruk en stor kopp - eller del i to om du er i tvil om koppen er stor nok.

Den vi har brukt i videoen over rommer tre-fire desiliter.

Følg med når du steker, kaken vil heve seg litt som en soufflé.

Er kaken i ferd med å gå over sine bredder, stopp mikrobølgeovnen litt underveis og la den synke sammen.

Kaken kan godt være litt fuktig, nesten mot det flytende i midten.

Les mer: