Robinson og Fredag

Ny favoritt i Oslo sentrum: - Kan fort bli nytt stamsted

I vrimmelen av nye spisesteder rundt Youngstorget kan Nemesis bli et stamsted.

PÅ YOUNGSTORGET: Nemesis ligger sentralt i Oslo og anmelderne spår at dette blir et stamsted. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PÅ YOUNGSTORGET: Nemesis ligger sentralt i Oslo og anmelderne spår at dette blir et stamsted. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nemesis blir gjerne forstått som et fremmedord for erkefiende, så også av Robinson og Fredag. Men da de sjekket det i forkant av besøket på den ambisiøse nykommeren på Youngstorget, fant de at det er en feil­takelse.

Nemesis er nemlig ifølge leksikonet en guddom­melig vrede som rammer den overmodige. I så måte er det et passende navn, for Nemesis’ signaturforrett til 255 kro­ner er trolig den mest dekadente retten du kan få servert på restaurant her til lands: En raus teskje russisk kaviar anrettet på utsiden av din egen håndflate, og en shot vodka for å skylle herligheten ned.

- Å kalle det en smaksbombe er på ingen måte en overdrivelse, sa Fredag.

Salt, søtt, sjøluft, og en haug av andre smaker dukket opp i nærmere et halvt minutt etter svelget. Fredags konklusjon var at til tross for det mulige overmotet, var det foreløpig ingen som helst grunn til å påkalle gudenes vrede.

Robinson var også storfornøyd og slurpet i seg kraft fra sin forrett – margbein med syltet og bakt løk. Ser­vitøren, som gjennom hele måltidet var treffsikker i vin­anbefalingene, kunnskapsrik og overstrømmende hyggelig, hadde valgt ut en fruktig og god Pinot Noir fra Patrice Rion i Burgund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer