Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Statistbyrå søker hjelp til reklamefilm om øl

Ny jobb i Sverige: Får betalt fire tusen dagen for å drikke øl

- Nordmenn må gjerne søke, sier bookingbyrået.

(Dagbladet): Har du åpen kalender i begynnelsen av april og liker tanken på å bli betalt for å drikke øl, bør du vurdere å søke deg statistjobb i Stockholm. I forrige uke hyret nemlig et filmselskap vikarbyrået statist.se for å spore opp menn i alderen 25-70 år til en reklamefilm for et ølmerke.

For jobben med å hyle nedpå øl får du betalt kr 4 000 for en dags innsats. Innspillingen skjer tirsdag 4. april eller onsdag 5. april, og allerede har nesten to tusen personer sendt inn søknad.

POPULÆR JOBB: Vil du prøve deg som statist i Sverige, venter kr 4.000 deg for å drikke øl.
POPULÆR JOBB: Vil du prøve deg som statist i Sverige, venter kr 4.000 deg for å drikke øl. Vis mer

- Nordmenn må veldig gjerne søke på en av fire-fem ledige jobbene for å medvirke i ølreklamen, for vi arrangerer auditions i hele Skandinavia. Vi formidler statister til alle de store tv-seriene - alt fra Broen, Beck og Hotel Cæsar til reklamefilmer, teater, event og musikkvideoer, forteller konseptutvikler Mads Korsgaard i statist.se.

Det er ikke første gang at øltørste personer blir lokket med penger for å sprette korkene. I fjor sommer tilbød et bryggeri med base i Florida å betale 12.000 dollar og alle kostnader dekket til den som ville reise verden rundt og skrive en blogg om hva hun/han opplevde underveis.

Strenge regler i Norge

Sjansene for at en lignende mulighet byr seg i Norge, er imidlertid liten: I de senere år har det blitt laget reklamefilmer for både Munkholm og Clausthaler.

Lettøl var lenge en kilde til indirekte reklame for sterkere øltyper. 1. januar 1998 ble det innskjerpet at man ikke kunne reklamere for lettøl som hadde samme varemerke som mer alkoholholdige drikker, som f.eks. Hansa Lettøl.

TYDELIGE REGLER: - Lovgivingen i Norge gjør et slikt stunt umulig her, sier Hege Ramseng i Bryggeri- og Drikkevareforeningen. 
TYDELIGE REGLER: - Lovgivingen i Norge gjør et slikt stunt umulig her, sier Hege Ramseng i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.  Vis mer

Så sent som for halvannet år siden kom det nye justeringer i loven her hjemme.

- At det skal komme ytterligere «modernisering» i nærmeste framtid, er ikke realistisk å håpe på. Alkoholloven inneholder et spesielt forbud mot all form for gratis utdeling av alkoholholdig drikk i markedsføringsøyemed, sier prosjektleder Hege Ramseng i Bryggeri- og Drikkevareforeningen til Dagbladet.

Seniorforsker Ingeborg Rossow i avdeling for Rusmiddeltiltak i Folkehelseinstituttet medgir at vi har en mer restriktiv lovgivning når det gjelder alkoholreklame i Norge sammenlignet med Sverige.

- Her er alkoholreklame forbudt. Norge har en svært restriktiv alkoholpolitikk som også er effektiv med hensyn til å begrense det totale alkoholforbruket og skadeomfanget i befolkningen. En studie av 30 OECD land rangerte Norge som «best i klassen» i bruk av effektive alkoholpolitiske virkemidler, fremholder seniorforskeren.

- Hvilke utfordringer ser du i forhold til å søke etter statister som får betalt for å drikke øl?

- Det kan selvsagt tenkes at menn med et alkoholproblem vil melde seg som statister, sier hun.

Dobbeltgjengere og husdyr

Statist.se er en del av Nordens største castingsite og formidler årlig omkring ti tusen jobber i Norge.

SØK GJERNE: - Vi formidler hvert år ti tusen statistjobber i Norge, sier Mads Korsgaard i byrået som også søker menn til å drikke øl. Foto: Maria Christina Jarltoft
SØK GJERNE: - Vi formidler hvert år ti tusen statistjobber i Norge, sier Mads Korsgaard i byrået som også søker menn til å drikke øl. Foto: Maria Christina Jarltoft Vis mer

- Akkurat nå har vi en reklamejobb, hvor man får mulighet til å reise til Miami med et honorar på 12 000 kroner. Vi har også formidlet look-a-likes av Selma Lagerlöf, Gustav Vasa, Barack Obama, kongefamilien, politikere og sportsstjerner. Vi formidler også jobber til dyr, forteller Mads Korsgaard i statistselskapet.

Om sistnevnte sier han:

- Det mest vanlige er at vi har behov for katter og hunder. Men det var en gang et filmselskap som ønsket å få tak i et marsvin. Det skapte stor oppmerksomhet, erindrer konseptutvikleren.

Les også:

Test av ølet med færrest kalorier

Drikkeguide: Øl til sjømat

Restaurant- og barboom i Oslo 2017: Over 30 nye utesteder

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media